YAZ KURSU ÖĞRENCİLERİ İÇİN SERTİFİKA TÖRENİ

Palandöken İlçe Müftülüğüne bağlı Camii ve Kur’an Kurslarındaki 2 aylık Eğitimlerini tamamlayan 6-15 yaş grubundaki yaklaşık 6 bin Kız Öğrenci ve Erkek Öğrenci için Yenişehir Yatılı Kız Kur’an Kursu Çok Amaçlı Salonu’nda sertifika töreni düzenlendi ve sertifikaları verildi.

29 Ağustos 2013 Perşembe 12:26
YAZ KURSU ÖĞRENCİLERİ İÇİN SERTİFİKA TÖRENİ
2 ay süreli yaz Kur’an kursunu tamamlayan öğrenciler sertifika sevinci yaşadı. Yenişehir Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi alan Hafsa Keskin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle mezuniyet programı başladı. Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, yaz Kur’an Kurslarına katılımın önceki yıllara göre yüksek olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Ebeveynlere, çocuklarını dini ve milli eğitim almaları, Kur’an-ı Kerim öğrenmeleri amacıyla yaz Kur’an kurslarına göndermelerinden dolayı teşekkür eden Müftü Baytar, “Kurslarımızda çocuklarımız yaz tatili döneminde Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra temel dini bilgi eğitimi aldı. İnançlı, erdemli, kamil, bilgili ve ahlaklı bir nesil geleceği aydınlatan bir kandil gibidir. Bu yaz tatili döneminde çocuklarını cami ve Kur’an kurslarına gönderdikleri için ebeveynlere teşekkür ediyorum” dedi.

Baytar, ilçe sınırlarındaki cami ve Kur’an kurslarında yaklaşık 6 bin kız ve erkek öğrencinin Kur’an eğitimi aldığını sözlerine ekledi.

Vaiz ve Müftü Vekili Fuat SÜNGER ise iman, ibadet ve ahlak bütünlüğü içinde Kur’an-ı Kerim’in okunup, günlük hayata uygulanmasının önemini anlattı. Kur’an’ın yılın belli bir günü değil bütün bir ömür içerisinde okunup ona göre yaşanılması gerektiğini dile getiren Sünger, “Kur’an’ı en güzel şekilde yaşayan Hz. Muhammed (sav)’in hayatı örnek olmalı. Kur’an’ı okuyup, anlayıp, ona göre günlük yaşamımızı tanzim etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet programı kız öğrencilerin sema gösterisi, ilahi dinletisi ve 6 yaşındaki 2 kız çocuğunun Kur’an-ı Kerim’den sureler okumasıyla devam etti. Aynı zamanda Palandöken Müftülüğümüze Bağlı tüm Yaz Kursunda okuyan Öğrenciler için okuduğu Camii ve Kur’an kursunda Öğreticisi tarafından mezuniyet programları düzenlendi.

Editör

Son Güncelleme: 29.08.2013 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.