Yaylalı görevi devretti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Bülent Çakmak, görevi Prof. Dr. Muammer Yaylalı'dan devraldı.

admin
admin
10 Aralık 2018 Pazartesi 18:38
Yaylalı görevi devretti

ETÜ Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda devir teslim töreni düzenlendi.

Rektörlük görevini devreden Prof. Dr. Muammer Yaylalı, “Erzurum Teknik Üniversitesinde birlikte çalıştığımız değerli bir arkadaşımız. Kendisinin gelecek günlerde farklı bir heyecan ve atılımla üniversitemizi daha ileriye götüreceğine yürekten inanıyorum ve kendilerine yeni görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yeni rektör Prof. Dr. Çakmak ise üniversitelerin eğitim ve araştırma üzerine kurulduğunu söyledi.

Teknolojinin hızla gençlerin hayatında yayılmaya başladığını ve üniversitelerin de bu gelişime ayak uydurması gerektiğini anlatan Çakmak, kamu-sanayi-üniversite iş birliğinin iyi noktaya getirilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Törende, Yaylalı, rektör Çakmak'a cübbe giydirerek, çiçek takdim etti.

PROF. DR. BÜLENT ÇAKMAK KİMDİR?

30 Nisan 1968’de Trabzon/Sürmene’de doğan Çakmak, ortaokulu ve liseyi Erzurum’da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Doktora derecesini İngiltere’de University of Bristol’dan 2000 yılında aldı ve yurda dönüşte Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2001 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent ve 2012 yılında ise Profesör Unvanını aldı.

Yurtdışı ve yurtiçi pek çok dergide Lazerler konusunda çalışmalar yayınlamasının yanı sıra Kalkınma Bakanlığı ve TÜBİTAK destekli projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev yapan Dr. Çakmak, ayrıca çeşitli Savunma Teknolojileri projelerinde hakemlik ve izleyicilik görevleri de yürütmektedir. Yaptığı çalışmalar ile iki kez İngiltere Kraliyet Akademisi (The Royal Society) bursunu kazanarak 2003 ve 2004 yıllarında İngiltere’de bulundu.

Erzurum Teknik Üniversitesinin kuruluş aşamasında Rektör Yardımcısı, Enstitü Müdürü ve Bölüm Başkanı olarak aktif görev alan Dr. Çakmak, üniversitenin ileri teknoloji alanında önemli alt yapısını oluşturan Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YUTAM) projesinin yürütücülüğünü üstlendi.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Çakmak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör

Son Güncelleme: 10.12.2018 22:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.