YAVUZ SELİM ÖĞRETMEN LİSESİ MEZUNLARI 36 YIL SONRA, ERZURUM’DA BİR ARAYA GELDİ

Erzurum Yavuz Selim Öğretmen Lisesinin 1975-1976-1977 mezunları, 36 yıl aradan sonra memleketleri Erzurum’da bir araya gelerek düzenlenen etkinliğe katıldı. Bir araya gelen 100 mezun, bir birlerine sarılarak hasret giderdiler.

02 Ağustos 2014 Cumartesi 11:14
YAVUZ SELİM ÖĞRETMEN LİSESİ MEZUNLARI 36 YIL SONRA, ERZURUM’DA BİR ARAYA GELDİ
Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen etkinliğe 22 il de yaşayan Akademisyen, işadamı, asker emeklileri, milletvekilleri, bürokratlar, öğretmenler ve memurdan oluşan 100 mezun mezun katıldı. Etkinliğe o dönemin mezunlarından MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk’de katıldı.

Tertip Komitesi Başkanı Recep Delice, Cumhuriyet döneminden yurdumuza ışık saçan 1942 yılında Ilıca merkezdeki ilokul binası içinde 200 öğrencisi ile eğitime başlamış olan Pulur Köy Eğitim Enstitüsü olarak açıldığını, mezunların bir araya gelerek bu birlikteliği yaşam boyu sürdüreceklerini ifade ederek şunları söyledi:

‘Yavuz Selim Öğretmen Okulu bizi biz yapan bir eğitim kurumu oldu. İletişim Komitesinde yer aldığım arkadaşlarımla birlikte aynı dönemde mezun olduğumuz arkadaşlara ulaşarak, yoğun bir katılımın olmasını sağlamaya çalıştık. Bu buluşmayla arkadaşlar uzun yıllar görüşmediği arkadaşlarıyla görüşme fırsatı bularak hasret giderdiler.

Okul eğitimimiz hepimizin hayatında çeşitli fırtınalar estirdi. Yatılı olan okulumuzda 6 yıl süreyle her yılın 8 ayını okulumuzda geçirdik. Okulumuzda annemizden, babamızdan, kardeşimizden uzak, kendi çamaşırımızı kendimiz yıkayarak, gençliğin vermiş olduğu duygularla ‘İçimizdeki çocuğu öldürmeyin’ diyerek bir çok arkadaşımızla bir araya gelmiş olmanın heyecanını yaşadık. Okul anıları, herkesin içinde yaşattığı bu ruhu yaşatmak adına yılların eskitemediği bu duyguları Erzurum’da paylaşmanın heyecanını yaşadık, yaşatmaya devam edeceğiz. Buradan hayatını kaybeden arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz.’ dedi.

Aynı okul mezunu ve Erzurum eski Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdür Yardımcısı Abdulmuttalip Öztürk ise,’Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Erzurum’da bu okulumuzdan büyük onur ve gururla mezun olduk. 36 yıl sonra, 100 mezun arkadaşımızla böyle bir programda bir araya gelebiliyorsak, bu Erzurum ve Erzurum Yavuz Selim Öğretmen Lisesi Mezunları ile Erzurum sevdası sayesindedir.

Demek ki arkadaşlarımızda Erzurum sevdası devam ediyor. Bu birlikteliğimizin kopmadan yaşatılma geleneğini sürdüreceğiz. Dostluğun sevgisi ile biz toplandık. Ömür olursa birkaç defa daha toplanacağız.’’ Dedi.

Mezunlar, daha sonra, birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Erzurum Aziziye ve Mecidiye Tabyalarını gezdiler.

Editör

Son Güncelleme: 02.08.2014 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.