‘Yaşayan Cami Modeli’ aileleri dini mabette buluşturuyor

Erzurum'un Oltu ilçesinde çocuklar ve aileleri için düzenlenen programlarda hatimler okunup dualar edilerek çocuklar için pasta kesildi.

admin
admin
05 Mayıs 2019 Pazar 08:40
‘Yaşayan Cami Modeli’ aileleri dini mabette buluşturuyor

Erzurum'un Oltu ilçesinde, camilerin toplumun tüm kesimlerine hitap eden hizmet anlayışına kavuşması için yapılan çalışmalar kapsamında aileleri ile camide buluşan çocuklar için pasta ikramında bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Yaşayan Cami Modeli’ olarak isimlendirilen camilerin toplumun tüm kesimlerine hitap eden hizmet anlayışına kavuşturulması amacıyla çeşitli projeler hayata geçiriyor.

Bu kapsamda camilerde genç, yaşlı, çocuk, kadın, engelli bireylere yönelik cami buluşmaları düzenlenerek, ailelerinin katılımıyla Kur'an-ı Kerim tilaveti, tesbihat, sohbet ve dua programları yapılıyor.

Uygulama çerçevesinde, Erzurum’un Oltu ilçesi Yasin Haşimoğlu Mahallesi'ndeki Karayolları Camisi'nde de imam Mustafa Sancar ve müezzin Kenan Akbulut'un yaptığı çalışmalar sonucunda çocuklar ile ailelerine yönelik program düzenlendi.

Hatimler okunup dualar edilen programda Sancar ile Akbulut, ailelerin ve çocukların kendilerinden beklentilerini dinledi.

Program sonunda camide bir araya gelen çocuklar için pasta kesildi. Bu pastanın ikram edildiği çocuklara görevlilerce çeşitli hediyeler de verildi.

İmam Sancar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İslam dini, yerleşim yerlerinin kimliğinin oluşmasında camilere önemli yer veriyor. Yüce dinimiz İslam'ın kainatı kuşatan mesajının toplumun her kesimine ulaştırılması için mahalle sakinlerinin ailece yoğun ilgi gösterdiği programlarımıza devam edeceğiz." dedi.

Mahalle sakinleri de bu tür programlardan memnuniyetlerini dile getirdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.