YAŞAM BİLİMLERİ VE SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ MERKEZİ ERZURUM 2.OSB’NE KURULMALI

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent Akademik TechnoBee ile yürüttüğü Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojileri Merkezi’nin Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulmasını isteyen MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr.Hüseyin Bekmez, böylece bölgenin daha kısa sürede kalkınacağını savundu.

31 Ekim 2013 Perşembe 13:33
YAŞAM BİLİMLERİ VE SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ MERKEZİ ERZURUM 2.OSB’NE KURULMALI
Sağlıkta çılgın bir proje olarak bilinen Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojileri Merkezi’nin ilk aşamada Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerini kapsadığını hatırlatan MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, Organize Sanayi Bölgesi ve teknoparklarda hazırlanan projelerin bu merkezde hayata geçirileceğini bildirdi. Böylece hem doğunun kalkınması hem de üretim yapacak firmaların düşük maliyetlerde üretim yapmasını sağlayacağını vurgulayan Dr.Bekmez, özellikle üretilecek olan tıbbi cihazların bakanlık tarafından garanti verilerek şehir hastanelerine satılacak olmasının da büyük bir avantaj olacağını kaydetti.
DOĞU ÜRETİM MERKEZİ OLACAK
Başkan Dr. Bekmez, sağlık sektöründe milyar dolarların her yıl yurt dışına gittiğini hatırlatarak, “Kalkınma Bakanlığı'na bağlı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) İstanbul Teknik Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Technobee'yle yürüttüğü bu proje doğunun kalkınmasında önemli hamle olacaktır. Özellikle Erzurum’da yeni kurulan 2b Organize Sanayi Bölgesi bu iş içinde çok uygun. Daha öncede Sağlık Organize Sanayi Bölgesi kurulması için bir girişimimiz olmuştu. Bu yeni proje ile Sağlık Organize Sanayi Bölgesi de kurulmuş olacak. Bunun için 2. Organize Sanayi Bölgesi alt yapı ihalelerinin biran önce yapılması ve altyapının tamamlanarak hizmete açılmasını bekliyoruz. Türkiye'nin batısında yer alan teknoparklarda icat edilen yerli teknolojilerin, bölgemizde üretilmesinin maliyette yüzde 70'e varan bir avantaj sağlayacağı tahmin ediliyor. Buda küçümsenecek bir rakam değil. Ayrıca Sağlık Bakanlığı üretilen tüm sağlık gereçlerine alım garantisi verecek. Böylece Doğu'da katma değeri yüksek üretim modeli hayata geçirilirken, sağlık sektöründe 5 milyar doları bulan cari açık da dizginlenmiş olacak.” diye konuştu.  
ERZURUM’DA PROJEYE DAHİL EDİLMELİ
Başkan Dr. Hüseyin Bekmez, 'TRB2 Bölgesi Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojileri' adı altındaki çalışmanın ilk aşamada Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri illerini kapsayacağını hatırlatarak, bu illerin arasına Erzurum’unda alınmasını istediklerini bildirdi.
Bölgede gerçekleşecek yatırımın yüzde 57'sine devlet teşviki olduğunun altını çizen Dr.Bekmez, sağlık sektöründe kullanılan cihazların yüzde 80’inin ithal edildiğinin altını çizen MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Dr.Hüseyin Bekmez,  Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojileri Merkezi sayesinde bu ürünlerin artık yerli olarak üretileceğini ve böylelikle de dışarıya giden milyarlarca doların Türkiye de kalacağını savundu.
Dr. Bekmez, Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojileri Merkezi’nin Erzurum’a kurulması için KUDAKA ve Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile sürece katkı vermesini beklediklerini ifade etti. 

Editör

Son Güncelleme: 31.10.2013 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.