YASAK BÖLGEDE KAYAK YAPAN KAYAKÇI ÇIĞ ALTINDA KALDI

Erzurum Palandöken Kayak Merkezinin üst bölümünde, kayak yapılmasına kapalı olan ve pist olarak kullanılmayan bölgede kayak yapan kayakçı, çığ altında kaldı.

03 Şubat 2014 Pazartesi 14:10
YASAK BÖLGEDE KAYAK YAPAN KAYAKÇI ÇIĞ ALTINDA KALDI
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi Dedeman Otelinin 350 metre güney kısmı kayak yapılmasına kapalı olan alanda saat 13. 40 sıralarında meydana gelen olayda, N. Y., kayak yaptığı sırada arkasından ezilmemiş kar kütlesi çığ olarak geldi. Çığ altında kalan N. Y.’nin imdadına Jandarma Arama Kurtarma ekipleri yetişti. Kar yığını altından çıkarılan N. Y., ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
N. Y.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Öte yandan kayak merkezinde kayak hocası olarak çalışanlar kapalı pistlerde, yasak alanlarda kayak yapılmaması gerektiğini belirterek, “Pistler haricinde Güney kısımda üst tarafları bazen tehlikeli oluyor. Kar ezilmediği için özellikle adrenalin için bu kısımlara giden snowboardcular, karı kesmeleri sonucunda çığ gelebiliyor. Buna dikkat etmek lazım.” dediler.

Editör

Son Güncelleme: 03.02.2014 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.