YAKUTİYE KAYMAKAMLIĞI’NDAN ENGELLİLERE BÜYÜK DESTEK

Özürlü Memur Seçme Sınavı’yla memur olma şansı yakalayan engellilere Yakutiye Kaymakamlığı destek verdi. Engelliler için özel sınıflar oluşturarak kurs başlatan Kaymakamlık, ders ve soru kitaplarını da ücretsiz dağıttı.

16 Mart 2012 Cuma 10:15
YAKUTİYE KAYMAKAMLIĞI’NDAN ENGELLİLERE BÜYÜK DESTEK
Özürlü Memur Seçme Sınavı’na müracaatların başladığı Şubat ayının ilk günlerinden itibaren Yakutiye Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi kanalıyla engelliler için kurs düzenledi. 53 işitme, 68 görme ve bedensel engellinin kayıt yaptırdığı kursa Yakutiye ilçesinin yanı sıra Aziziye ve Palandöken’den katılanlarla sayı 130’a ulaştı. İşitme engelliler için özel sınıflar oluşturan kaymakamlık, kurs hocalarını da okullardan seçerek belirledi. Yakutiye ilçesindeki Palandöken İlköğretim Okulu’nda ders gören kursiyerlerin sorunlarıyla yakından ilgilenen kaymakamlık, ders ve soru kitapçığı sorununu da kısa sürede çözüme kavuşturdu. Kaymakamlık tarafından alınan soru ve ders kitapları haftada 6 saat kursa alınan engellilere dağıtıldı.
Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, kursla Özürlü Memur Seçme Sınavına hazırlık ile işitme, görme ve bedensel engellilerin eğitim seviyelerinin yükseltilmesinin hedeflendiğini belirtti. Engellilere kamuda işe girmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen kursun başarıyla sürdüğünü vurgulayan Çelik, 29 Nisan’da yapılacak sınavdan bir gün önce kurs hocalarının derse gelen engellilere test yapacağını söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 16.03.2012 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.