YAKUTİYE BİLGİ EVİNİN TEMELİ ATILDI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yakutiye Bilgi Evi projesinin temel atma töreni yapıldı.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 14:53
YAKUTİYE BİLGİ EVİNİN TEMELİ ATILDI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yakutiye Bilgi Evi projesinin temel atma töreni yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, her mahallede yapılacak olan bilgi evlerinin temelini mahallenin çocuklarıyla birlikte attı. 

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, belediye meclisi üyeleri ve davetliler katıldı.

Yakutiye Bilgi Evi temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Erzurum’un 20 ilçesinde toplam 36 tane bilgi evi olacağını söyledi. Keskin, “Yakutiye İlçemizde bugün temelini attığımız ve Erzurum genelinde 36 adet yapmayı planladığımız bunlardan üçünün ihalesini tamamlayıp, temel atma organizasyonunu bitirdiğimiz bilgi evlerinin 8 tanesinin ihale aşamaları tamamlandı.“ şeklinde konuştu.

Belediye olarak çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, 300 noktada şantiyenin olduğunu söyledi. Kiremitçi,” Göreve geldiğimiz yaklaşık 14 aydan bu yana bütün yerleşim yerlerinde doğumdan mezarına, mezrasından, mahallesine, sokağına kadar bütün yerleşim yerlerinde bir şekilde eserimiz olacak demiştik. Bu noktada şuanda önemli miktarda şantiyemiz var. Yaklaşık 300 noktada çalışma yapıyoruz. Bugünde yerel ve mahalli ihtiyaçların karşılanması noktasında düşündüğümüz ve ele aldığımız ilk etapta da 3 tanesinin ihalesini yaptığımız temelini atmak üzere hazırlandığımız bilgi evlerinden bir tanesinin açılışını yapıyoruz.”

SEKMEN, “ADAYKEN BU ÇALIŞMALARIN FOTOĞRAFINI SİZLERE GÖSTERİYORDUK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, geçen dönem adaylık sürecinde bu çalışmaların fotoğrafını gösterdiklerini şimdi de çalışmaları başlattıklarını söyledi. Sekmen, ”Demiştik ki her mahallemizde semt konağı yapacağız. Şimdi bunları artırmayı düşünüyoruz. Çünkü mahallelerimiz büyük. Bir mahalleye belki 2 tane olacak şekilde planlayacağız. Çağdaş, modern belediyecilik anlayışını Erzurum’a hakim kılmaya uğraşıyoruz. Bu açacağımız bilgi evlerini yavrularımız için yapıyoruz. Adı bilgi evi ama ben buraya semt konağı diyorum. Bu semt konağının içinde bir taziye evi olacak. Yanında muhtarlık evi yan tarafından zabıta birimi ve belediyelerimizin tahsilat yerleri. Bir taraftan da spor aletlerini koyacağız. Kışın dışarda spor yapmak zor olur diye böyle bir kapalı alanda spor salonu yapmayı düşündük. Çocuklarımız için kütüphaneler yer alacak.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol ve vatandaşlar tarafından dualar eşliğinde bilgi evinin temeli atıldı.


Editör

Son Güncelleme: 23.05.2015 14:54
Anahtar Kelimeler:
ErzurumYakutiyeBilgi Evi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.