Yabancı öğrencilere hakları anlatıldı

Erzurum'da, yabancı uyruklu öğrencilerin hakları ve yükümlülükleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

admin
admin
04 Ekim 2017 Çarşamba 23:41
Yabancı öğrencilere hakları anlatıldı

Erzurum'da İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yabancı uyruklu öğrencilere "Uluslararası Koruma Başvuru Sahipleri ve Yabancı Üniversite Öğrencileri Bilgilendirme" Toplantısı gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Mavi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, İl Göç İdaresi Müdürlüğünde görev yapan uzman eğitimciler tarafından yabancı uyruklu öğrencilere, Türkiye'de ikamet, çalışma, hak ve yükümlülükler konusunda sunum yapıldı.

İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan, yaptığı konuşmada, 2013'ten bu yana yabancı uyruklu kişilerin işlemlerini Emniyet Müdürlüğünden devir aldıklarını söyledi.

Sivil anlayışla hizmet ettiklerini anımsatan Özcan, Türkiye'ye bir takım sıkıntılardan dolayı sığınan insanlara kardeşçe bir yaklaşım içerisinde olduklarını belirtti.

Toplantıda yabancı uyruklu öğrencilere, ikamet alma ve uzatma konularında bilgi aktarıldığını ifade eden Özcan, "Yabancı öğrencilere faydalı bir sunum oldu. En çok merak edilen, çalışma konusunda sınırlamalar, hangi haklara sahip olduklarını bilmeleri için toplantı yaptık. Hem uluslararası korumada bulunan kişilerle ilgili hem de öğrenci ikametiyle ilgili bilgiler verildi." dedi.

Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili hassasiyetinin çalışmalarında etkili olduğunu ve başka ülkelerden gelen öğrencilerin yabancılık çekmemeleri için çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.