VUSLAT’IN HAFIZLARI KARNELERİNİ ALDI

Erzurum Vuslat Derneği Medreselerinde hafızlık eğitimi alan öğrenciler, 2015-2016 yılına ait karnelerini teslim aldı.

admin
admin
03 Temmuz 2016 Pazar 21:55
VUSLAT’IN HAFIZLARI KARNELERİNİ ALDI
Erzurum Vuslat Derneği Medreselerinde hafızlık eğitimi alan öğrenciler, 2015-2016 yılına ait karnelerini teslim aldı.
Erzurum Vuslat Derneği iptida, hafızlık, okulla beraber hafızlık ve Arapça medreselerinde eğitim gören hafızlar, görkemli bir tören ile karnelerini teslim aldı. Programda her kurstan ilk üçe girmeyi başarmış ve hafızlığını erken bitirmiş öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen karne törenine Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Erzurum Vuslat Derneği Başkanı Fikret Semerci, Vuslat Derneği Onursal Başkanı Muhammed Şevket Gökşan Hocaefendi, Vuslat Derneği Erzurum İl Koordinatörü Cemil Uygur, öğrenci aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Karne töreni, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından önce bir hafız sohbet verdi, ardından ilahi ve kasideler okundu. Kürsüye ilk Erzurum Vuslat Derneği Başkanı Fikret Semerci çıktı. Başkan Semerci, Vuslat Derneği olarak gayelerinin her anlamda topluma faydalı hafızlar yetiştirmek olduğuna dikkat çekerek, İslami İlimler Akademisi Külliyesi’nin 3 bloğunun bu yılsonunda tamamlanarak hafızlar için kullanıma açılacağını belirtti. Bu hafızların yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Semerci, şu ifadeleri kullandı; “Kıymetli Protokol, Muhterem Muhammed Şevket Gökşan Efendimiz, saygıdeğer hocalarımız ve kıymetli misafirlerimiz. Vuslat Derneği Nizamiye Eğitim Kurumları 2015-2016 Yıl Sonu Karne merasimimize hepinizi hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Esselamun Aleykum. Vuslat Derneği Nizamiye Eğitim Kurumu’nda görev alan başta muhterem Muhammed Şevket Gökşan Hocaefendimiz’e akabinde tüm hoca kardeşlerimize gayretlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Dünün talebeleri, yarının inşallah âlim kardeşlerimizi daha nezih ve daha güzel imkânlar ile okumaları için Erzurum Dadaşkent semtinde 61 dönüm üzerine, toplam 130 bin metrekare kapalı alana sahip olan külliye inşaatımızı temellerini 30 Nisan’da attık. İnşaatımız hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah bu yılsonunda Arapça, hafızlık ve okulla ile birlikte hafızlık kurslarımız toplamda 12 bin metrekareye sahip olan 3 bloğumuz yılsonuna hazır inşallah. Vuslat Derneği’nin hizmetlerinin bu duruma gelmesinde gerek maddi gerek manevi katkılarını esirgemeyen siz kıymetli gönül dostlarımıza teker teker teşekkürlerimizi arz eder saygılarımı sunar. Hepinizi Allah’a emanet ederim”
HAFIZLIK GÖNÜL İŞİDİR, KURAN’I HİSSETMEKTİR
Vuslat Derneği Onursal Başkanı Muhammed Şevket Gökşan Hocaefedi de, hafızlığın önemine vurgu yaparak, “Hafızlık, çölde gül yetiştirmek kadar zahmetli olsa da onun kokusu Nebevî iklimlerden gelir. Hafızlar, zifiri karanlıklara doğan ayın on dördü gibidir. Hafızlar, geceyi aydınlatan kutlu kandillerdir. Gönül göğünün yıldızlarıdır onlar. Hafızlar, tüm engellere göğüs gerip ashabın nurlu yolundan gidenlerdir. Onlar, kutlu seherlerde bir güneş gibi doğarak dünyamızı ısıtırlar. Hafızlık bir gönül işidir; Kur’an sevgisini iliklerine kadar hissetmektir. Dünya ile olan ilişkilere belli bir mesafe koymaktır. Hiçbir dünyevî beklentisi olmadan dirsek çürütmektir. İnsanların kuştüyü yataklarında uyudukları bir zamanda, rahleyi önüne alıp gece yarılarına kadar Kur’an’la sırdaş olmaktır. Tefekkür edip gözyaşlarıyla temizlenmektir. Dağların taşıyamayacağı ağır bir yükü yiğitçe sırtlamaktır. Onun içindir ki yüce kelamın her harfi, onların kurtuluşu için şahitlik edecektir. On dört asırdan beri bir harfi bile değişmeyen, manası âlemleri kuşatan Kur’an, ilahî bir sevdaya düşen hafızların gönüllerinde açan vahiy çiçeğidir. Onun satırlardan sadırlara taşınmasında hafızların rolü çok büyüktür. Onlar, Kur’an’ın her bir ayetinin derin manasını ruhlarına giydirmişlerdir. Pörsümeye yüz tutmuş ruhlar, böylelikle yeniden dirilmiştir. Bu düşüncelerle karnelerini alacak olan hafızlarımıza başarıla diliyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Erzurum Vuslat Derneği iptida, hafızlık, okulla beraber hafızlık ve Arapça medreselerinde eğitim gören hafızlar, tek tek karnelerini teslim aldı. Öğrenci ailelerinin büyük ilgi gösterdiği törende, duygu dolu anlar yaşandı. Tören sonunda hafız öğrenciler ve aileler bol bol hatıra fotoğrafı çekindi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.