VERGİ DAİRESİNDEN ERZURUM SMMMO’YA ZİYARET

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Vekili Sefer Demir ve beraberindeki Heyet Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetimini ziyaret etti.

25 Şubat 2015 Çarşamba 00:18
VERGİ DAİRESİNDEN ERZURUM SMMMO’YA ZİYARET
Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ziyaret samimi bir atmosferde gerçekleşti. Erzurum Vergi Dairesi Başkan Vekili Sefer Demir vergi haftası etkinlikleri kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getirerek Devletin en önemli gelir kaleminin vergi olduğunu anımsattı. Serbest muhasebeci mali müşavirlerin de verginin toplanmasındaki en önemli görevlerden birini üstlendiklerini söyleyen Demir, Devlet ile mükellef arasında kurulan köprünün meslek mensupları tarafından kurulduğunu kaydetti. Demir, "Biz sizlerin yaptığı işin öneminin farkındayız. Vergi bilincinin artırılması, verginin tam olarak tahsil edilmesi sizin özverili çalışmalarınız sayesinde oluyor. Sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Erzurum Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Üyelerimiz devletimizin vergisini eksiksiz ve düzenli olarak tahsil edilmesi için gece gündüz çalışıyor. Yoğun bir iş temposunun yanı sıra iş yükü ve angaryalar nedeniyle çok zorlanıyorlar. Meslektaşlarımızın sorunlarının çözüme kavuşturulmasında sizin önemli desteklerinizi görüyoruz. Meslek mensuplarımıza gösterdiğiniz sıcak ilgiye teşekkür ediyoruz. Daha sık diyalog ve iş birliği ile çalışmaya devam edeceğiz.

“Vergi Haftası'nın amacı vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarını arttırmak, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da yöneticileri olacak gençlerimiz üzerinde sağlıklı bir vergi bilincini oluşturmak ve idare mükellef ilişkilerini uyumlu hale getirmektir." Diyerek konuşmasını sürdüren Akgüloğlu, Vergi bilinci yüksek olan toplumlarda ekonomik ve kültürel gelişimlerin de yüksek olduğunu belirtti.

Akgüloğlu, "Kamusal harcamaları karşılamanın tek yolu vergilerdir. Kamusal hizmetlerin nitelik ve kalitesinin artması vergiye karşı direnci azaltacak en önemli unsurdur. Adil bir vergi sistemi ve toplanan vergilerin vatandaşa hizmet olarak dönmesi, vergi bilincinin artmasının temel zeminini oluşturmaktadır. Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören sayıları 95 bine ulaşan serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler, mali idaremizin en büyük destekçisidir. Vergi gelirlerimizi artırmak, adil ve etkin bir vergi sistemi için birlikte hareket etmek, vergisel hedeflere ulaşmada ülkemizi başarıya götürecek temel yoldur. Meslek Camiamız şimdiye kadar olduğu gibi yarınlarda da mali idaremizle işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir." Vergi haftasını kutluyor, yönetim kurulumuz adına ziyaretinizden duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 25.02.2015 00:19
Anahtar Kelimeler:
ErzurumVergi DairesiSMMMO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.