Vatandaşlar Berat Kandili'ni evlerinde eda etti

Diyanet İşleri Başkanlığının Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında camilerde toplu ibadet ve faaliyetlere ara vermesi nedeniyle Berat Kandili evlerde okunan dualarla idrak edildi.

admin
admin
08 Nisan 2020 Çarşamba 07:23
Vatandaşlar Berat Kandili'ni evlerinde eda etti

Diyanet İşleri Başkanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara vermesinin ardından, Erzurum’da Berat Kandili dolayısıyla dualar evlerden yükseldi.

Erzurum’da, evlerinde Kur'an-ı Kerim okuyan, namazlarını kılan vatandaşlar, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bir an önce yok olması, ölümlerin sona ermesi ve hastaların iyileşmesi için dua etti.

Ebeveynleriyle camiye gidemeyen çocuklar da evlerinde Kur'an-ı Kerim okuyarak minik ellerini semaya açtı.

Erzurum’da yaşayan vatandaşlar, kandil gecesinde camide toplu ibadet yapamamanın İslam alemi açısından üzüntü verici olduğunu söylediler.

Kandil gecesini evlerinde Kur'an ve dua okuyarak geçirdiklerini anlatan vatandaşlar, "Bu hastalıktan ülkemizin ve dünyanın kurtulması için dua ettik. İnşallah hastalar çabuk iyileşir ve hayat kısa zamanda normale döner." dediler.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumDuaBerat Kandili
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.