“VATANDAŞIN DAĞITIM ŞİRKETİ ÇİLESİ BİTMİYOR”

Son zamanlarda elektrik dağıtım şirketlerinden gelen şikâyetlerin arttığını belirten Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Üyesi Nihat Altay; "Vatandaş sorunlarına çözüm aramaktadır" dedi.

03 Mart 2015 Salı 08:56
“VATANDAŞIN DAĞITIM ŞİRKETİ ÇİLESİ BİTMİYOR”
Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Elektrik dağıtım şirketlerinden son zamanlarda fazla şikâyet almaktayız. Vatandaş dağıtım şirketini arayarak "fatura gönderin borcumu ödeyeyim" diye yalvarıyor. Ancak fatura gönderilmediği gibi, ödeme tarihi geçen abonelere ihbarname de gönderilmeden elektriği kesilmekte, gelecek ay faturaya yansıyan 20 TL’lik açma kapama ücreti ile vatandaş mağdur edilmektedir. Yaşanılanlar halk arasında açma kapama ücreti almak için vatandaşın evine kasıtlı olarak fatura gönderilmediği söylemlerine neden olmaktadır.

Bize ulaşan başka bir şikâyet de fatura tahsilatının özel firmaya verildiği günden beri vatandaş borcunu ödediği halde yine borç gelmesi ki PTT’ye yatırılan borçlarda dahi faturanın ödenmemiş görülmesi şeklinde şikâyetler almaktayız. Vatandaş faturayı ödediği yere gidiyor tahsilatı yapan şirket "bize yatırılanları dağıtım şirketine ödedik sorun dağıtım şirketinde" cevabını alıyor. Dağıtım şirketine gidildiğinde muhatap olunacak kimse bulunamıyor.

Elektrik dağıtımı özelleştirildikten sonra özellikle Aras, Dicle ve Vangölü dağıtım bölgelerinde kayıp kaçak kullanımının arttığı yetkililer tarafından belirtildi. Özelleştirme yapıldıktan sonra kayıp kaçak oranlarının düşmesi gerekirken artış olması kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, bu da gösteriyor ki dağıtım şirketleri, fatura göndermeden elektriği kesilen, ihbarname göndermeden elektriği kesilen ve faturasını yatırdığı halde elektriği kesilen dürüst vatandaşa aslan, kaçak elektrik kullanan vatandaşa kedidir.

Vatandaş bu mağduriyetlerden dolayı sorunlarına çözüm aramakta ve yetkililerden yardım beklemektedir.” 

Editör

Son Güncelleme: 03.03.2015 08:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.