Vatan size minnettar!

Erzurum'da 19 Eylül Gaziler günü törenle kutlandı.

admin
admin
20 Eylül 2017 Çarşamba 00:20
Vatan size minnettar!

Gaziler Günü nedeniyle Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Tören, anıta çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Erzurum Muharip Gaziler Derneği Sekreteri Yurtsever Topçuoğlu, törende yaptığı konuşmada, 19 Eylül Gaziler Günü'nün Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğünü hainlere karşı kahramanca mücadele eden şerefli insanların günü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Vatan savunmasında şehit veya gazi olmak kadar güzel bir kahramanlık örneği asla olamaz. Şehit nurlanmış gazi ise onurlanmış askerdir. Dün olduğu gibi bugün de bu aziz vatanın bölünmez bütünlüğüne ulusal değerlerine saldıranlara karşı kanımızı akıtmaya canımızı feda etmeye hazırız. Çünkü Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye muktedirdir."

Törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve Orhan Deligöz, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Gazi ve yakınları katıldı.

Törenin ardından Vali Azizoğlu ve beraberindeki kent protokolü Kars Kapı Şehitliğini ziyaret ederek şehitler için dua edip, kabirlerine karanfil bıraktı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumGaziler Günü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.