VALİLİKTEN “SAHTE VALİ” UYARISI…

Erzurum Valiliği, kendilerini vali olarak tanıtan ve işadamlarını arayarak yardım adı altında para talebinde bulunan dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

09 Şubat 2011 Çarşamba 09:39
VALİLİKTEN “SAHTE VALİ” UYARISI…
Valilikten yapılan açıklamada; bazı dolandırıcıların Erzurum Valisi ismiyle işadamlarını ve bazı vatandaşları arayarak yardım adı altında verdikleri hesap numaralarına para yatırmalarını istediklerinin tespit edildiği, Vali veya Vali Yardımcılarının böyle bir yardım talep etmelerinin söz konusu olmadığı belirtildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Son günlerde ilimiz genelinde kendini vali veya vali yardımcısı gibi tanıtan kişiler tarafından çeşitli hayır ve yardım bahaneleri ile vatandaşlarımızdan ve özellikle büyük kuruluşlar ya da işadamlarımızdan para talep edildiği, verdikleri banka hesap numaralarına para yatırmaları ve bu yolla vatandaşlarımızın dolandırılmak istendiği valiliğimize gelen ihbarlardan anlaşılmıştır. Hiçbir devlet kurumu veya görevlisi vatandaşlardan bu gibi taleplerde bulunmamaktadır. Bu nedenle, bu şahıslara itibar edilmemesi ve böyle durumlarla karşılaşıldığında mutlaka kolluk kuvvetleriyle irtibata geçilmesi gerekmektedir. Arayan şahısların telefon numaralarının da bildirilmesi, hem vatandaşlarımızın mağdur olmalarını engelleyecek, hem de haksız kazanç peşinde koşan art niyetli kişilerin yakalanmalarına yardımcı olacaktır.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.