Valiler hayran kaldı

Bir toplantı için Erzurum'a gelen 14 ilin valisi Selçuklu'nun Anadolu'daki eşsiz eserlerinden Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese ve Üç Kümbetler'i ziyaret etti.

admin
admin
25 Nisan 2019 Perşembe 23:30
Valiler hayran kaldı

Erzurum'a bir toplantı için gelen 14 ilin valisi, kentteki tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Erzurum Valiliği Koordinatörlüğünde düzenlenen "Düzensiz Göçle Mücadele" toplantısına katılmak üzere Erzurum'a gelen Bingöl, Erzincan, Kars, Trabzon, Tunceli, Ardahan, Artvin, Bayburt, Iğdır, Ağrı, Gümüşhane, Muş, Rize ve Iğdır valileri, valilik hizmet binasındaki toplantının ardından Erzurum Valisi Okay Memiş'in ev sahipliğinde şehrin tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.

Kentteki Selçuklu'nun Anadolu'daki eşsiz eserlerinden Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese ve Üç Kümbetler'i gezen valiler, tarihi ve turistik mekanlara hayran kaldı.

Ziyarette deneyimli rehberler de tarihi mekanların önemi ve geçmişi hakkında valilere bilgi verdi.

Vali Memiş, ziyarete ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, gün içinde 14 ilin valisi, emniyet müdürleri, alay komutanları ve göç idaresi müdürleriyle toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Çok faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve alınacak tedbirleri konuştuklarını ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

"Toplantının ardından katılımcılarla şehrimizin tarihi mekanlarını gezip konuk valililerimize tanıttık. Çok etkilendiler, ilk defa Erzurum'u gören arkadaşlarımız çok beğendi. Ulu Cami, Üç Kümbetler, Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Lalapaşa gibi benim de Erzurum'un Sultanahmet Meydanı diye adlandırdığım bu alanda bin yıllık Türk İslam kültürünün hala yaşayan eserlerini görmekten çok mutlu oldular."

Memiş, Üç Kümbetler mevkisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kararıyla millet bahçesi olarak dizayn ettiklerini belirterek, millet bahçesinin Erzurumluların ve kenti ziyarete gelenlerin hizmetine sunulacağını dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a Millet Bahçesi Projesi için teşekkür eden Memiş, şunları kaydetti:

"Tarihimizle gurur duyuyoruz. Böyle bir vilayette görev yaptığımız için kendimizi şanslı hissediyoruz. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 53 gün kaldığı ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini attığı bir şehirdeyiz. Dadaşlar Atatürk'e kapısını sonuna kadar açmış ama emperyalist güçlere de Anadolu kapısını sonuna kadar kapatmıştır. Nene Hatunların, İbrahim Hakkı Hazretlerinin, Alvarlı Efe Hazretlerinin, Kara Fatmaların memleketi Erzurum. Biz bu kimliğimizden gurur duyuyoruz. Tarihimizden aldığımız bu Türk kültürünü ilelebet yaşatmak istiyoruz."

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumValiOkay Memiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.