VALİ'DEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE '12 EYLÜL' NASİHATI

Erzurum Atatürk Üniversitesinin yeni öğretim yılı açılış töreninde Vali Ahmet Altıparmak, gençlere 12 Eylül 1980 öncesi dönemini anımsatarak nasihatta bulundu.

04 Ekim 2013 Cuma 22:54
VALİ'DEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE '12 EYLÜL' NASİHATI
Vali Altıparmak "Zira o binlece genç eğer bugün Türkiye'de yaşıyor olsaydı inanın bu kürsüde onlar olacaktı. Çünkü son derece zeki çocuklardı. Türkiye'nin belki şekli şemali çok daha farklı olacaktı, ama bunu kaybettik. Yeni dönemlerde kaybetmek istemiyoruz" dedi.
Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde yapılan 2013-2014 öğretim yılı açılış törenine Vali Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apacık, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, dekanlar, öğretim üyeleri, kamu kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı. Öğrencilere açılış dersini Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp verdi.
Vali Ahmet Altıparmak, öğrencilerden 12 Eylül dönemiyle ilgili tarafsız ve ideolojik olmayan yorumları okumalarını rica etti. Vali Altıparmak, 12 Eylül öncesinde ülke gençliğinin heba edildiğini anımsatarak, "Sol filmlerin oynadığı yerleri 'Sağcılar bombaladı', sağ filmlerin oynadığı sinema salonlarını 'solcular bombaladı' denirdi. Kim bombaladı bilmiyoruz. Bunun için lütfen emniyet asayiş işini bize bırakın. Devletin polisi, jandarması var. Siz ailelerinizin gurur kaynağısınız. Lütfen bunu onların hayal kırıklığına döndürmeyin. Zira o binlerce genç eğer bugün Türkiye'de yaşıyor olsaydı, inanın bu kürsüde onlar olacaktı. Çünkü onlar cevval, son derece lider konumdaki zeki çocuklardı. ve Türkiye'nin belki şekli şemali çok daha farklı, çok daha ileri noktada olacaktı, ama bunu kaybettik. Yeni dönemlerde kaybetmek istemiyoruz. Biz daha temkinli yaklaşıyoruz. Lütfen sizde bu tarihi akla biraz dikkat edin. Biraz oları dinlemeye çalışın" diye konuştu.
100 BİN ÖĞRENCİ, 2 BİN 500 AKEDEMİSYEN VAR
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise örgün ve uzaktan eğitim alan 100 binin üzerinde öğrenciye 2 bin 523 akademik personelin öğrenim verdiğini belirtti. Atatürk Üniversitesi'nde 20 fakülte, 2 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 7 enstitü, 22 araştırma merkezi ve konservatuarın olduğunu anımsatan Prof.Dr. Koçak şöyle konuştu:
"Üniversitelerin düşünce ve bilim üretmek, eğitim vermek ve topluma öncü olup yol göstermek gibi temel görev alanları vardır. Bu insanlığın refah ve mutluluğu içindir. Refah ve mutluluğa odaklanmayan her türlü eylem, üniversiteleri asli sorumluluk alanlarından uzaklaştırarak vicdani bir yükümlülüğün ağırlığı altına sokacaktır. Her gün binlerce kişinin açlıktan öldüğü veya sadece bir düğmeye basılarak binlerce insanın yaşamına son verildiği dünyada, refah ve mutluluğa kim inanabilir? Bilimi insanlığın yararına dönüştürecek yegane güç sadece bilim ahlakıdır. İnsanlığın en çok ihtiyaç duyduğu şey budur. Bugün Myanmar, Afganistan, Pakistan, Kenya, Somali, Suriye ve Mısır gibi birçok yerde insanlıktan nasibini almayanlar bilimi kendi arzularına hizmet eder hale getirmişlerdir. Erk ve iktidar uğruna kimsayal silahların bile kullanıldığı vahşi bir kıyım var. Bir tarafta bilimi olmayan bilimsel ve teknolojik üretimde bulunmayan üniversitelerin çağdaş satandartları yakalayamamış toplumlar, diğer tarafta bilimi ahlaksızca kullanan emperyalist toplumlar var. İşte olan biten de bu iki kutup arasında cereyan eden kanlı bir oyun."

Editör

Son Güncelleme: 04.10.2013 23:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.