VALİ VE BAŞKAN’DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birer kutlama mesajı yayınladılar.

admin
admin
07 Mart 2017 Salı 23:32
VALİ VE BAŞKAN’DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Vali Azizoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Toplumumuzda, aile ocağının temel taşı durumundaki kadınlarımızın, aile içindeki ve toplum yaşamında ki yerinin anlatılması ve onların karşılaştıkları sorunların tespit edilerek, bu sorunlara çözüm üretilmesi için, gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla, çağdaş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de, 8 Mart tarihi “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Türk toplumunda ve aile hayatımızda seçkin ve saygın yeri olan kadınlarımızın, bu anlamlı ve özel günlerini içtenlikle kutluyor, kendilerine hak ettikleri saygının gösterildiği, sorunlarının çözüldüğü, sağlıklı ve huzurlu bir dünya diliyorum.

“Dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir” diyen büyük önderimiz Atatürk, dünyadaki gelişmiş birçok ülkeden önce, Türk Kadınına, seçme ve seçilme hakkı vererek, 05 Aralık 1934 tarihinde yasal düzenleme ile dünya milletlerinin kadına verdikleri değerin üstünde bir değer vermiştir.

Bugün, dünya üzerindeki birçok olumsuzluğun nedeni, kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır. Dünyayı, bu olumsuzluklardan ve çıkmazlardan, ancak kadının “Anne sevgisi ve ince duygusu” kurtarabilir. Çünkü çocuklarımızı, geleceğe annelerimiz hazırlamaktadır.

Daima özverinin, sevginin kaynağı ve temsilcisi olan Türk kadınının yüreği, sevgi yumağından oluşur. Bu nedenle de, sürekli sevgi ve özveri ile toplumdaki seçkin yerini alır.

Bu itibarla, annelerimize ve kadınlarımıza inancımız çerçevesince büyük değer verilerek; “Cennet anaların ayakları altındadır’’ buyurulmuştur. Kadınlarımızın bu üstün vasfı yılın bir gününde değil, her gününde; bu inanç içerisinde idrak edilmelidir. Bu eşsiz mesajda; cennete giden yolun insanın dünyaya gelmesine sebep olan annenin sevgi ve hoşnutluğunun elde edilerek, kazanılabileceğini ifade edilmektedir. Günümüz dünyasında kadın hakları ve özgürlük hareketleri yolunda çaba harcayanların yukarıda belirtilen düstur doğrultusunda hareket etmeleri kendilerini başarıya ulaştıracaktır.

Baskıdan, kıskançlık ve istismardan uzak bir hayat yaşamak, Türk kadınının en önemli kazanımı olması temennisiyle; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ”nü içtenlikle kutluyor, Beşeriyetin annesi bütün kadınlarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir dünyada yaşamaları, inancıyla en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

BAŞKAN SEKMEN’DEN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Dünya Kadınlar Günü, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olmuştur. Bugün gelinen noktada Anadolu Kadınları; iş hayatı, eğitim, sağlık, yasama, yürütme ve yargıya varıncaya kadar her alanda üstlendiği görevi başarıyla yerine getirmiş, çağdaş Türkiye’nin simgesi ve Cumhuriyet’in en büyük teminatı olmuştur. İslam dini ile birlikte kadın toplumda hak ettiği değeri almıştır. Kadının konumundaki bu değişiklik, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette ifade edilmektedir. Kadınlara karşı gösterilecek tavırda bizim için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. Fahri Kâinat Efendimiz Hazreti Muhammed, hanımlara karşı her daim güler yüzlü olmuş, onlara sevgi, saygı ve anlayış göstermiştir. Günümüzde Türkiye’de hanımlarla ilgili çeşitli yasal düzenlemeler yapılarak, Kadın Hakları ve şiddet konusunda önemli mesafeler kat edilmiştir. Kadınların karşılaştıkları diğer sorunlar, toplumun genel eğitim düzeyinin yükselmesi ve kadınlarımızın sosyal, siyasal, ekonomik yaşamda etkinliklerinin daha da artmasıyla ortadan kalkacaktır. Bu vesileyle kadınlarımızın elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceğimizi ifade ederek, tüm Dünya kadınlarının bu anlamlı gününü kutluyor, kadınlarımıza sağlık, başarı, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.