Vali Memiş: İçimizde FETÖ unsurlarından temizleniyoruz, temizlendikçe güçleniyoruz

Erzurum Valisi Okay Memiş, “İçimizdeki hain yapılardan temizlendikçe daha güçlü bir jandarma, daha güçlü bir polis, daha güçlü bir ordu daha güçlü devlet oluyoruz” dedi. Jandarma teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Erzurum'da kutlama töreni düzenlendi.

admin
admin
14 Haziran 2019 Cuma 23:47
Vali Memiş: İçimizde FETÖ unsurlarından temizleniyoruz, temizlendikçe güçleniyoruz

Jandarma teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü, Erzurum'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Erzurum'daki Havuzbaşı Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla süren törende konuşma yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, jandarma personelinin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü ve anayasal niteliklerini müdafaa etmek için hayatını ortaya koyduğunu anlattı.

Vali Okay Memiş, “Kahraman Jandarma teşkilatımızın 180. Kuruluş yıldönümü Erzurum’da bir başka kutlanıyor, bir başka yaşanıyor. Erzurum bu yıl 100. Yılını kutlayacağız. Erzurum Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir yer. Erzurum’da bu tür kutlamalar ayrı bir öneme sahip. Jandarmamızla gurur duyuyoruz” dedi.

Vali Memiş, FETÖ ile mücadelenin devam ettiğini belirterek, “İçimizde FETÖ unsurlarından temizleniyoruz temizlendikçe güçleniyoruz. Hem jandarmamızla, hem polisimizle. İçimizdeki hain yapılardan temizlendikçe daha güçlü bir jandarma, daha güçlü bir polis, daha güçlü bir ordu daha güçlü devlet oluyoruz. Bu temizliğe de devam ediyoruz. Bu süreçte işlemekte. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde tıpkı sayın cumhurbaşkanımız liderliğinde kahraman Türk milleti gibi bu yapıya mensup olmayan kahraman subaylarımız sayesinde güvenlik güçlerimiz sayesinde biz bu darbeyi daha büyük bir bedel vermeden atlattığımızı söyleyebilirim. Bu tür yapılanmalar darbe teşebbüsleri asıl bizim ordumuza devletimize jandarmamıza polisimize yönelik bir hareket aslında. Bu kurumları zayıflatmaya yönelik matuf hareketler buna dikkat etmemiz lazım. Dikkat ediyoruz zaten” şeklinde konuştu.

Memiş, jandarmanın zor bir görev yürüttüğüne işaret ederek, "Kırsal kesimde bir karakol düşünün ve oraya öğretmen, hekim, sağlık personeli ve hiçbir kamu görevlisi ataması yapamıyorsunuz. Kahraman jandarmamız orada 50, 100 nüfuslu çok stratejik karakolda, 2, 3, 5 yıl boyunca görev yapıyor. Mehmetçiklerimiz aslanlar gibi ve şikayet etmeden zor coğrafyada son derece zor şartlarda cefakarca ve fedakarca görev yapıyor." dedi.

Erzurum İl Jandarma Komutanı Albay Bekir Uzun ise Türkiye'nin her noktasında günlük yaşamın her anında gece gündüz, yağmur çamur demeden halkın hizmetinde olduklarını ifade etti.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun konuşmasında, “Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma teşkilatının 180. yıldönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, halkımızın gönlünde taht kurmuş milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasıyla ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve askeri birlikler Yakutiye Kent Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Protokoldekiler ve vatandaşlar, yürüyüş sonrası Yakutiye Medresesi önünde kurulan ve Jandarma Genel Komutanlığının kullandığı ekipmanların sergilendiği stantları gezdi.

Vatandaşlar, sergideki kamuflajlı keskin nişancıya yoğun ilgi gösterdi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumValiOkay Memiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.