Vali Azizoğlu’ndan Dünya Çevre Günü mesajı

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

admin
admin
05 Haziran 2018 Salı 02:45
Vali Azizoğlu’ndan Dünya Çevre Günü mesajı

Azizoğlu, mesajında, dünya genelinde çevre sorunlarının uluslararası boyutta tartışılır hale gelmesinin ardından 1972'de İsveç'te yapılan Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Konferansında alınan bir kararla "Dünya Çevre Günü" olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Anayasada "Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir" hükmüne yer verildiğini aktaran Azizoğlu, "Bu bağlamda, yaşadığımız çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak, çevre kirlenmesini önlemek, devlet ve vatandaşlar için anayasal bir ödev olarak düzenlenmiştir." ifadesini kullandı.

Azizoğlu, hızlı sanayileşme ve kentleşme süreci ile hızlı nüfus artışının önemli çevre sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çevre sorunları, doğal dengeyi bozan ve insanlığı tehdit eden boyutlarıyla tehlikeli bir nitelik kazanmıştır. Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Bütün insanların ortak hayat alanı olan çevreyi korumak, kollamak ve muhafaza etmek, kamu yöneticileri başta olmak üzere, herkesin azami özen göstermesi gereken insani bir haslettir. Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesi hayati bir önem arz etmektedir. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için tabiatın maruz kalabileceği her türlü önlemi mutlaka almak zorundayız. Tüm insanların sağlıklı ve güzel bir çevrede yaşamalarının temel hakları olduğu düşüncesiyle, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyor, hep birlikte daha yaşanabilir ve daha güzel bir çevre oluşturmak temennisiyle, mutluluklar diliyorum."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.