Vali Azizoğlu’ndan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

admin
admin
16 Temmuz 2017 Pazar 00:48
Vali Azizoğlu’ndan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Vali Azizoğlu, mesajında, 15 Temmuz gecesi memleketin bütün ufuklarını karartmaya azmetmiş bir ihanet çetesi karşısındaki tutumuyla tüm dünyaya örnek olarak vatanına, milletine, milli iradeye ve hukuk düzenine sahip çıkan aziz milletin onurlu duruşunun her türlü takdirin üzerinde olduğunu kaydetti.

Azizoğlu şunları kaydetti:

"İstiklal Mücadelesi günlerinde olduğu gibi milletin kendi izzet ve haysiyetlerine sahip çıkması, ülkenin birlik ve bütünlüğüne, milletin hürriyet, irade ve bekasına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı tankların önüne yatan, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını din-ü devlet, mülk-ü millet, istiklal ve istikbal için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan şehitleri anmak, gazilerimizi yad etmek, bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak için toplumsal bilince katkı sağlamaya yönelik bir dizi programlar planlandı. 'Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan selalara' şiarıyla 15 Temmuzun sene-i devriyesinde tüm yurtta gerçekleştirilecek programların yerine getirilmesi, yapılacak olan tüm programlarda 15 Temmuz sürecinin milletimiz ve özellikle gelecek nesiller nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir. 1960'da 'Cuntacı' zihniyetin yaptığı darbeyi aziz millete 20 yıl bayram diye kutlattılar.

Allah'a çok şükürler olsun ki 15 Temmuzda büyük Türk milleti bu 'Cuntayı' bertaraf ederek, hain emelleri peşinde koşanların emellerini bir kez daha kursağında bırakmıştır. Ülkemiz karşıtı siyasal örgütlenmelere ve FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi tüm terör odaklarına karşı en etkili mücadele, bu alanlarda milli birlik ve toplumsal çoğulculuk anlayışı ile hareket etmektir. 15 Temmuz gecesi halkımız bu dayanışmanın en bariz örneğini oluşturarak tüm dünyaya bu vatanın evlatlarının birliğinin bozulmayacağını göstermiştir."

Azizoğlu, 15 Temmuz destanını yazan her bir Türk neferine ayrı ayrı şükranlarını sunarak, Hakk'ın rahmetine kavuşan 249 şehidi rahmetle andığını ve vatanına, bayrağına ve milletin iradesine genç, yaşlı, kadın, erkek, çoluk çocuk demeden sahip çıkan ve en başta da günlerce Erzurum meydanlarını boş bırakmayan hemşehrilerine teşekkürlerini sundu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.