Vali Azizoğlu gazetecilerle buluştu

Erzurum Valisi Azizoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi

admin
admin
10 Ocak 2018 Çarşamba 16:29
Vali Azizoğlu gazetecilerle buluştu

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Erzurum Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltılı programda konuşan Vali Azizoğlu, gazetecilik mesleğinin çok önemli bir kamu hizmeti olduğunu belirterek programa katılan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Azizoğlu, yeni yılda kentte eğitimden ulaşıma birçok alanda gelişme yaşanacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"Erzurum Ovit Tüneli'nin açılışıyla Karadeniz'e bağlantısı 2 saat olacak. Bu sebeple Doğu Anadolu'daki en büyük sanayi, kültür, turizm ve ticaret şehri olmasında dinamik bir etken olacak. Bu ivme Erzurum'da başladı ve yatırımcılar yatırım yapmaya başladı. Eğitim konusunda da yüzde 50'ye yakın ikili eğitim vardı. Bunu sıfırlamak için de uğraşıyoruz. Belediyelerimiz de imar planlarında ayırdıkları arsaları bize veriyor. Bu arsaları okul yapmaya başladık ve Erzurum'un her tarafından yerden bitercesine inşaatları devam ediyor. Bu kapsamda 2019'da ikili eğitimi bitip tekli eğitime geçmiş olacağız.

Konuya Milli Eğitim Bakanlığının destek verdiğini dile getiren Azizoğlu, bunun için kurum yetkilileriyle çalışma yürüttüklerini anlattı. Azizoğlu, "Bakanlığımız sene başında 80 milyon ilköğretim, 10 milyon lira da anaokulu için bütçe tahsis etti. Biz de bu desteği nelerde kullanabiliriz diye arkadaşlarımızla görüşmeler yaptık. Görüşmeler neticesinde uygun yerlere 16 ve 24 derslik okullarımızı yaparak 8 ayda bitirmiş olacağız." dedi.

Bölgede yürütülen operasyonlarla terör örgütünün yok edildiğini vurgulayan Azizoğlu, şunları kaydetti:

"PKK artık bu bölgede bitti ancak sonra o bölgelerde hareket etmek isteyen herhangi bir terör örgütüne, oraların kendi yerleri olmadığını halk gösteriyor. Askerimiz, polisimiz geçen sene büyük bir çabayla 4 ay boyunca Şenkaya'nın dağlarından inmediler. Bir şehidimiz oldu ama çok şükür PKK'nın elebaşlarını ve tüm ekibini yok ettik. Dağları tek tek aradık ve onlarca yüzlerce malzeme ele geçirdik. Artık insanların yüzleri gülüyor çünkü o eşkıyaların baskısından, zulmünden kurtuldular. İnsanlar korkusuzca yaşıyorlar."

Konuşmanın ardından beraberindekilerle Yakutiye Medresesi'ne geçen Vali Azizoğlu, burada Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve Atatürk Üniversitesince düzenlenen "Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin Ödüllü Yılın Basın Fotoğrafları Sergisi"nin açılışını yaptı.

Açılış kurdelesini kesen Vali Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, beraberindekilerle Türkiye'de yayın yapan ajansların ve uluslararası yayın kuruluşlarının çalışanlarının çektiği fotoğrafları tek tek inceledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.