VALİ AZİZOĞLU: DADAŞLAR TÜRK TARİHİ BOYUNCA SÖZ SAHİBİ OLMUŞ KAHRAMANLARDIR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Hasan-i Basri Mahallesi üzerinde yapılacak olan Kayı Erzurum konutları için temel atma töreni düzenlendi.

admin
admin
10 Ağustos 2016 Çarşamba 00:51
VALİ AZİZOĞLU: DADAŞLAR TÜRK TARİHİ BOYUNCA SÖZ SAHİBİ OLMUŞ KAHRAMANLARDIR
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Hasan-i Basri Mahallesi üzerinde yapılacak olan Kayı Erzurum konutları için temel atma töreni düzenlendi.
Törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu ve Ayhan Terzi, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, İlçe Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Vali Seyfettin Azizoğlu, "Erzurum'un dadaşları Türk tarihi boyunca söz sahibi olmuş kahramanlardır. 93 Harbi'nde Rus'u burada mıhladınız, Anadolu'nun işgalini önlediniz. Osmanlı’nın 43 sene daha ayakta kalmasını sağladınız. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Anadolu, İstanbul işgal edilmişken Erzurum'dan kurtuluş kongrelerini başlattınız, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdunuz" diye konuştu.
Tarih yazan insanların kendilerinden şerefle bahsettirdiğini vurgulayan Azizoğlu, 15 Temmuz'da Türkiye'nin demokrasiye sahip çıktığını ifade ederek, şunları kaydetti: "15 Temmuz'da kendi içimizden çıkan hainlerin dış destekle yapmış oldukları darbeyi önlediniz. Türkiye, mazlum ve mağdur bütün insanlık aleminin umududur. Türkiye'nin varlığı ve zenginliği bütün mazlum milletlerin huzuru ve zenginliği içindir. Türkiye büyük olursa güçlü olursa çevremizdeki bütün mazlum milletler refah ve huzur bulacaklar, barışa kavuşacaklar. Bunu sağlayacak yegane güç, insanları, dünyayı sömürmeyen, dünyaya değer katan anlayışın varlığı ile mümkündür. Bu anlayış da bizim anlayışımızdır. Bizim üzerimizde oynanan oyunlar bitmeyecek. Bu coğrafyada olduğumuz sürece, mazlum milletlerin umudu olduğumuz müddetçe bu oyun devam edecek. Biz de her oyunu Anadolu'nun kahraman insanları sayesinde bozacağız."
Erzurum'un, doğunun başkenti olduğunu vurgulayan Azizoğlu, kentsel dönüşüm ve diğer çalışmalarla Erzurum'un gelişmesi, kalkınmasının bu coğrafyaya huzur, barış ve zenginleşme getireceğini söyledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.