VALİ ALTIPARMAK, ZAFER OFSET'İ GEZDİ

Göreve geldiği günden bu yana Erzurum’un sorunlarının çözümündeki gayretleri dikkatleri üzerine çeken Vali Ahmet Altıparmak, Zafer Ofset Baskı Tesislerinde incelemelerde bulundu.

05 Şubat 2014 Çarşamba 13:24
VALİ ALTIPARMAK, ZAFER OFSET'İ GEZDİ
Tesislerde yapılan çalışmaları inceleyen Vali Altıparmak, Doğunun en büyük baskı tesislerine tam not verdi. 

VALİ ALTIPARMAK; ERZURUM’A YATIRIMCI RUH LAZIM

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Zafer Ofset Baskı Tesislerinde incelemelerde bulundu. Tesisleri inceleyen Vali Altıparmak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük baskı tesislerinin Erzurum için büyük bir kazanç olduğunu söyleyen Vali Altıparmak, istihdama dayalı tüm yatırımlara destek vermek için çaba gösterdiklerini kaydetti.

ZAFER OFSET TESİSLERİNE TAM NOT

Göreve geldiği günden bu yana Erzurum’da gezmedik ilçe köy bırakmayan Vali Ahmet Altıparmak, 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Zafer Ofset Baskı Tesislerini ziyaret etti. Baskı makinelerinin işlevleri hakkında bilgi alan Vali Altıparmak’ın sektöre olan ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Zafer Form Ofset Matbaacılık Ltd. Şti. Yönetim Kurulu üyeleri Selahattin Barlak ve Metin Barlak’dan çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Altıparmak, istihdama yönelik yapılan bu tür yatırımların artması gerektiğine dikkat çekti. 50’ye yakın kişinin çalıştığı ve en modern baskı makinelerini bünyesinde bulunduran Zafer Ofset’in bundan sonraki yatırımlarının da destekçisi olacağının altını çizen Vali Altıparmak, “Erzurum’da kolektif olamama sorunu var. Böylesi bir tesis bu şehir için büyük bir kazançtır. 50’yi aşkın istihdam demek en az 500 kişiye ekmek vermek anlamına gelir. Dolayısıyla bu ve benzer yatırımlara Erzurum’un ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

ZAFER GAZETESİNE ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Vali Ahmet Altıparmak, Zafer Ofset Baskı Tesislerini ziyaretinde Zafer Form Ofset’in yayın organı olan Zafer Gazetesini inceledi. Yaklaşık iki aydır yeni formatı ile yayınlarını sürdüren Zafer’in objektif yayıncılığındaki başarılarına övgüler yağdıran Altıparmak, “Basın bu şehrin gelişiminde en büyük yapı taşıdır. Dolayısıyla sürekli olarak yapıcı yayınlarını sürdüren Zafer Gazetesinin bu çizgisini sürdürmesini ümit ediyorum. 12 yılı aşkındır Erzurum’da yayın hayatını sürdüren Zafer’in halkın sesi olarak halkla birlikte yapılacak her haberin şehre getirilerini hesaba katarak yayınladığı haberler daha da yüksek sesle yayınlanmalıdır” diye konuştu.

ALTIPARMAK; DEVLETİN PARASI HERKESE HELALDİR

Devletin kalkınma Ajansları ve KOSGEB vasıtasıyla işverenlere hibe ve teşvik uygulamalarının varlığına dikkat çeken Vali Altıparmak, “İşverenlerimiz arasında verilen hibelerin helal mi haram mı olduğu yönünde çelişkiler olduğunu görüyorum. Şunu herkes bilsin ki devlet tarafından verilen tüm destekler ve hibeler helaldir. Hele ki istihdama yönelik bu yatırımları yapacaksanız emin olun ki ananızın ak sütü gibi helaldir. Bu yüzden teşvik ve hibelerden yararlanarak işlerinizi dahada büyüterek istihdama ve şehir ekonomisine katkı sağlamak asıl görev olmalıdır. "Kim çalışıyor, kim üretiyorsa o bizim başımızın tacıdır. Benim için önemi olan iş üretilmesidir” dedi.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Valilik olarak Erzurum’da ki ticari işletmelerin varlıklarını sürdürmelerinde önlerine çıkan sorunlar olduğunu söyleyen Vali Altıparmak, “Yıllarca bu şehre iklim koşulları gerekçe gösterilerek yatırımlar yapılmadığı gibi buradaki sanayicilerde göçe zorlanmış. Bilakis istenildiğinde iklim koşulları bile görmezden gelinip en güzel yatırımları yapmak mümkündür. Zafer Ofset Baskı Tesislerinde bu örneği çok iyi gördüm. Son sistem gelişmiş modern makineler ile hem istihdama katkı sağlanmış hem de bu şehrin ihtiyacı giderilmiştir. Öncelikle şunu bilmemizde fayda var. İnsanlığın ve medeniyetlerin gelişmesi matbaacılığa bağlı olarak devam etmektedir. Matbaacılık ne kadar gelişmiş ise insanlıkta o derece gelişmiş demektir. Bu sektörün yaşadığı tüm sorunları biliyoruz. Aslında sorunların çözümünü de biliyoruz. Burada ki tek eksiklik, bu sorunları çözmek için elimizi taşın altına sokmak gerektiğidir. Elbette ki ülkemizin her yerinde olduğu gibi burada da sert rekabet koşulları mevcuttur. Matbaacılık sektöründe yaşanan birçok sorun Erzurum’da ki matbaalarda da yaşanmaktadır” şeklinde konuştu.

BARLAK; MODERN MATBAACILIK ÇİZGİMİZDEN TAVİZ VERMEDİK

1984 yılından bu yana kalitede anlayışından taviz vermediklerini söyleyen Zafer Form Ofset Matbaacılık Sanayi Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyesi Metin Barlak ise, modern teknolojisi ile sektöründe Doğu Anadolu Bölgesi’nde rakipsiz tek kuruluş olduklarının altını çizdi. Barlak, “Üstün tasarım alt yapısı ve aralıksız devam eden farklı çizgi arayışı ile hizmetlerinden taviz vermeyen firma son modern donanımlı ekipmanlarını doğunun hizmetine sunuyoruz. Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 6 bin metrekare kapalı alanda faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Üretim ve tasarım departmanlarını ayıran organizasyon yapısı ile hizmetlerinde çeşitliliği amaç ediniyoruz. Son modern teknoloji ürünü Doğu Anadolu Bölgesi’nde tek olan 5 renk artı lak ofset makinesi ile bölge illerine hizmet veriyoruz. Üretim ve tasarım tesislerimizde toplamda 35 kişiyi istihdam ediyoruz. Teknolojiyi takip edip tüm imkanlarını Erzurum’a getirtme gayretinde müşterilerimize çözüm odaklı hizmet veriyoruz. Profesyonel ekibimizin yaratıcı logo, afiş, kartvizit, web sayfası e-ticaret çözümleri gibi çalışmalarımızla her zaman en iyiyi yapma gayretindeyiz” dedi.

VALİ ALTIPARMAK’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Daha sonra Zafer Form Ofset Matbaacılık Sanayi Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyesi Metin Barlak tarafından tesisleri ziyareti anısına Vali Ahmet Altıparmak’a teşekkür plaketi verildi. Vali Altıparmak’ın göreve geldiği günden bu yana şehrin sorunlarının çözümünde canhıraş gayretler gösterdiğini gözlemlediklerini anlatan Barlak, “Sayın Valimiz halkın içinde halkla beraber onların sorunlarını çok iyi analiz ederek çözüm yolları aramaktadır. Dolayısıyla yaptıkları müspet çalışmalara biz Erzurumlular olarak ta desteklerimizi esirgememeliyiz” dedi.

Vali Altıparmak ise Barlak’a, istihdama ve şehir ekonomisine katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu.

Editör

Son Güncelleme: 05.02.2014 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulselam özkan 2014-02-10 17:04:24

Gerçekten ERZURUM'MA VE DOĞUYA YAKIŞIR TESİS ALLAH NAZARLARDAN SAKLASIN..