VALİ ALTIPARMAK: MAHALLEBAŞI O GÜZEL GÜNLERİNE TEKRAR KAVUŞACAK

“Mahallebaşı ve Çevresi Sosyoekonomik Gelişim Stratejisi” projesi kapsamında Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

04 Şubat 2015 Çarşamba 21:46
VALİ ALTIPARMAK: MAHALLEBAŞI O GÜZEL GÜNLERİNE TEKRAR KAVUŞACAK
“Mahallebaşı ve Çevresi Sosyoekonomik Gelişim Stratejisi” projesi kapsamında hayata geçirilen ve geçirilecek olan projelerin bilgilendirme toplantısı düzelendi. Müceldili Konağı’nda düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Ahmet Altıparmak, yapılan çalışmalar sonucunda Mahallebaşı’nın eski ihtişamına kavuşacağını söyledi. Vali Altıparmak, “Geldiğimiz andan itibaren metruk binaların yıkılması konusunda oradaki hurdacıların kaldırılması, sokakta et satılmaması konusunda ciddi bir çalışma ortaya konuldu. Sivil toplum kuruluşları olsun, başta büyük şehir belediyemiz olmak üzere belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ciddi bir gayret sergilediler. Sosyoekonomik dönüşüm, bakın kentsem dönüşümden bahsetmiyorum. Kentsel dönüşümü de içinde kapsayan zihniyet dönüşümünden bahsediyorum. Kentsel dönüşüm elbette ki önemlidir. Ama her şeyden önce o çocuklara orda yetişen çocuklara içinde bulundukları durumdan bir çıkış noktaları olduklarını moral ve motivasyonlarını bozmamaları adına yapılan çalışmalar çok çok önemliydi. Bugün binlerce çocuk Erzurumlu kayak yapamıyor deniliyorken sadece Mahallebaşı’nda binlerce çocuk bugün kayak pistlerinde kayıyorlar. Mahallebaşı’na odaklanmamızın neticesinde güzel sonuçlar aldık. Onların sinemaya, tiyatroya götürülmesi havaalanına gidip uçaklara bindirilmesi başka şehirlere gitmeleri bütün bunlar ister istemez onlara biraz daha moral motivasyon kazandırdı. Bu strateji doğrultusunda elbette ki yapılan çalışmalar revize edilecek. Ancak stratejik çalışma gösteriyor ki bu bölgenin herkesin de ortak kanaati çalışmaya ihtiyacı var. Hayatında elektrik faturası yatırmamış, alışverişe kendi eline verilen parayla çıkmamış insanlarımızın da olduğunu düşünce ne demek istediğimi daha iyi anlayabiliriz. Çalışmalar sonucunda Mahallebaşı nasıl önceden Erzurum’un merkezi ise tekrar o güzel günlerine kavuşacak buna inancım sonsuz.” dedi.

Konuşmanın ardından faaliyete geçirilen ve geçirilecek olan projelerin tanıtımı yapıldı.

Editör

Son Güncelleme: 04.02.2015 21:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.