VALİ ALTIPARMAK: İŞİNİZİ KUTSAL BİR GÖREV OLARAK YAPIN

Erzurum'da Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı işbirliğiyle "Erken Çocukluk Dönemi Psikososyal Gelişim Tarama ve İzlem Merkezi" açıldı.

admin
admin
30 Nisan 2016 Cumartesi 09:56
VALİ ALTIPARMAK: İŞİNİZİ KUTSAL BİR GÖREV OLARAK YAPIN
Erzurum'da Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı işbirliğiyle "Erken Çocukluk Dönemi Psikososyal Gelişim Tarama ve İzlem Merkezi" açıldı. 

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü iş birliğiyle kurulan merkezde, yapılacak testlerle çocukların gelişim ve anksiyete (kaygı, korku, gerilim ve sıkıntı hali) sorunları ortaya konulacak. Merkezde, ailelere bilimsel rehberlik hizmeti sunulacak ve eğer bir sorun varsa çocuğun ileri tanı tedavi merkezlerine yönlendirilmesi sağlanacak.

Bu önemli merkezin açılış törene Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Bölge Adliyeler Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak merkezin önemine vurgu yaparak aile hekimlerine çağrıda bulundu. Vali Altıparmak “Belki bakıldığı zaman çok çok şaşalı çok çok büyük devasa bir kuruluşun açılışını yapmıyoruz. Ama önemi açısından inanının çok önemli bir merkezin açılışını yapıyoruz. Düşünen katkı sağlayan emek veren üniversitede de ki hocalarımıza il müdürümüze ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ciğer paremiz olan çocuklarımızı uzun vadede neyle karşılaşacaklarını bilmeden büyütüyoruz. Ve ummadığımız bir zamanda, bir hastalıkla veya başka bir teşhisle karşı karşıya kalabiliyoruz. Hâlbuki 0-5 yaş aralığında ücretsiz olarak her türlü ulaşımında tarafımızdan sağlanarak verilen böyle bir hizmet, hakikaten takdire şayan alkışlamaya değer. Aile hekimlerimiz olsun daha sonraki ileri tetkik aşamasında ve sonrada teşhisten sonra tedavi aşamasında özellikle arkadaşlarımızın bu işi bir iş gibi görmemeleri kutsal bir vazife gibi görmelerini hassaten istirham ediyorum” diye konuştu.

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar’da yaptığı konuşmada ilimizde uygun yaş aralığındaki çocuklarımız Aile hekimleri ile irtibata geçilerek tespit edildiğini merkezimizdeki görevliler tarafından ebeveynleri ile temas kurularak gerekli bilgilendirme yapıldığını, çocukların ebeveynleri refakatinde merkezimize getirilerek, yine buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adreslerine geri bırakıldıklarını söyledi. Tüm bu işlemlerin vatandaşlarımıza tamamen ücretsiz olarak sunulduğunu söyleyen Uçar, Kasım 2015 tarihinden itibaren hizmete başlayan merkezde, bu güne kadar uygun yaş aralığında ki 352 çocuğumuzun taramasının yapıldığını belirterek, bu çocukların 42 tanesinin şüpheli tanı ile ileri merkeze sevk edildiğini, bunlardan da 3 tanesine otizm tanısı konulduğunu söyledi.

Daha sonra açılışı yapılan merkezi gezen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Onur Burak Dursun ve Halk Sağılığı İl Müdürü Mahmut Uçar'dan merkez ile ilgili bilgi aldı. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.