VALİ ALTIPARMAK İLÇE MÜFTÜLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak İl ve İlçe Müftüleri ile bir araya geldi. Aziziye Kaymakamı ve Yakutiye Kaymakam Vekili Zafer Öz ile İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’ın da katıldığı programda İl Müftüsü Hasan Aktaş kurum hakkında bilgiler verdi.

26 Aralık 2013 Perşembe 14:44
VALİ ALTIPARMAK İLÇE MÜFTÜLERİYLE BİRARAYA GELDİ
Daha sonra konuşan Vali Altıparmak Din Görevlilerinin maneviyatı son derece yüksek bir görev ifa ettiklerini söyledi.
Çağın gereklerine göre bu makamlara her geçen gün daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Vali Altıparmak: “Hepimiz bir sistemin parçasıyız. Bu sistem vücuda benzer, bir tanesi zarar görürse bütün vücut işlemez hale gelir. Bu sebeple her kurum önemlidir. Sizin kurumunuz da önemlidir” dedi.
İlçe Müftülerinin ilçelerde, imamların ise görev yaptığı çevrelerde önemli bir misyona sahip olduğunu dile getiren Vali Altıparmak: “Bir insan iklimi değiştirir. Sizlerde ilçelerinizde manevi iklimi değiştirebilirsiniz. Hatta ilçenizin kaderini değiştirebilirsiniz. Bu sorumluluğun farkında olmak gerekir” diye konuştu.
Camilerin bakım, onarım, ışıklandırma ve boya gibi konularda da bilenlerle hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Altıparmak: “Eserlerimizde estetik, mimari olmazsa geleceğe taşıyacağımız bir şeyimiz olmaz. İbadet yerlerimiz en değerli yerlerimiz. Estetiği yansıtmamız gereken yerlerimiz. Din adamlarının çevreye ve topluma karşı duyarlı olmaları gerekir. Yaşadıkları çevreyi iyi bilmeleri gerekir. Etraftaki insanlar aç mı, susuz mu bundan haberdar olması gerekir. Aslolan ahali içinde hal diliyle hareket etmek ve örnek olabilmektir”

Editör

Son Güncelleme: 26.12.2013 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.