VALİ ALTIPARMAK 2014’ÜN İLK TOPLANTISINI GAZETECİLERLE YAPTI

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 2014 yılının ilk toplantısını kentte görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcisi gazetecilerle yaparak istişarelerde bulundu.

02 Ocak 2014 Perşembe 13:05
VALİ ALTIPARMAK 2014’ÜN İLK TOPLANTISINI GAZETECİLERLE YAPTI
Polis Evi Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Naci Aktaş, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve gazeteciler katıldı.

Erzurum’da yaklaşık 7 aydır görev yaptığını ifade eden Vali Altıparmak, Palandöken Kış turizminden, hava kirliliği hususuna kadar birçok konuya değinerek çözüm noktasında yapılacak çalışmaları gazetecilerle istişare etti.

Kentte kötü görüntü oluşturan harabe binaların yıkımına başlandığını, hurdacılar sitesinin bulunduğu noktadan dışarı alınması için çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Vali Altıparmak, kentin tanıtımı için fuarlara ağırlık verildiğini, kardeş okul projesinin sürdüğünü belirtti.

Kentte hava kirliliğinin var olduğunu ve bunun için özellikle kente sokulan kaçak kömürler hususunda denetimlerin başlatıldığını ifade eden Vali Altıparmak, “Kükürt kirliliği yok ancak partikül kirliliği var. Hava sirkülasyonu nedeniyle Palandöken’den bakıldığında kentin üzerini kaplayan kirli tabaka belirgin bir şekilde görülüyor. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Erzurum’da özellikle kış turizmine ağırlık verdiklerini kaydeden Vali Altıparmak, “Bu sezon kar ve suni karlama yöntemiyle Palandöken sezonu erken açtı ve Türkiye’de kayağın en iyi yapıldığı bir mekan durumunda. Otellerin doluluk oranı yüzde yüzleri buldu.” diye konuştu.

Vali Altıparmak daha sonra gazetecilerin soruların yanıtladı.

Öte yandan Vali Altıparmak, Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bazı şube müdürlerinin yerlerinde değişiklik olduğunu ancak yapılan değişikliğin Türkiye gündeminde yer alan son gelişmelerle alakasının bulunmadığını belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 02.01.2014 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.