VAKIFLAR’DAN TARİHİ HATA!

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarihi bir hatanın altına imza attı.

08 Nisan 2013 Pazartesi 22:01
VAKIFLAR’DAN TARİHİ HATA!
2009 yılında onarımı yapılan Yoncalık Mahallesi’ndeki Cennetzade Camii’nin tadilat sonrası asılan kitabesinde tarihi bir yanlış yapıldı. Kitabede caminin 1785-1786 yıllarında Padişah II. Mahmut döneminde yaptırıldığı ifade ediliyor. Oysa bahsedilen tarihi de içine alan 1774-1789 yılları arasında Osmanlı padişahı I. Abdülhamit’di. Kitabede adı geçen II. Mahmud 1808-1839 yıllarında Osmanlı padişahlığı yapmıştı. Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı bu tarihi hata tepkilere neden oldu.
Doğutürk’e ulaşan tarihçiler, yanlışın düzeltilmesini isteyerek, “Bu yapılan çok önemli bir yanlış ve tarihe saygısızlıktır. Derhal bu yanlışın düzeltilmesi gerekiyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün bu tür olaylarda daha dikkatli davranması gerekiyor.” dediler.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün bu yanlışı düzeltip-düzeltmeyeceği konusunda takipçi olarak DOĞUTÜRK okurlarını bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Editör

Son Güncelleme: 08.04.2013 22:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.