Vakıflardan Sekmen’e ziyaret

Vakıflar Erzurum Bölge Müdür Vekili Sedat Ayyıldız ve beraberindeki komite üyeleri, 8-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Vakıflar Haftası” dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti.

admin
admin
09 Mayıs 2017 Salı 00:42
Vakıflardan Sekmen’e ziyaret

Başkan Mehmet Sekmen, ziyarette yaptığı değerlendirmede, Vakıflar Haftası’nın önemine dikkati çekti. Sekmen, şunları kaydetti: “Vakıflar, kültür ve geleneklerimizin, sosyal devlet anlayışımızın en önemli unsurudur. Asırlardır bu düşünceden hareketle sayısız vakıf hizmetlerine imza atan Anadolu insanı, bugün de aynı azim ve kararlılıkla vakıf kültürüne katkıda bulunmaktadır. Günümüzde sahip olduğumuz tarihi ve kültürel mirasların birçoğunu, atalarımızın yüzyıllar öncesinden kurmuş olduğu vakıflara borçluyuz. Toplumsal dayanışma ile birlikte, bir arada kardeşçe millet olma bilincini de kuvvetlendiren vakıflar, uygarlığımızın ve ülkemizin sahip olduğu kültürel ve tarihi değerleri yarınlara taşımakta öncü roller üstlenmektedir. Bu noktada her bireye ve her kuruma büyük görevler düşmektedir. Tarihi varlıklarını günümüze dek korumayı başaran Erzurum, birçok vakıf hizmetine sahip ender şehirlerimizden birisidir. Bizler de tarihi mekânlarımızı gelecek kuşaklara aktarma noktasında büyük bir gayret içerisindeyiz. Tarihi eserlerin korunması, restorasyonu ve tanıtımı konusunda son 3 yılda önemli adımlar attık. Medeniyet tasavvurumuzun en önemli parçası olan vakıf kültür ve bilincini bizden sonraki nesillere aktarmak için üzerimizdeki sorumluluğun ne denli büyük olduğunun farkındayız. Bu duygu ve düşüncelerle Vakıflar Haftası’nı kutluyor, bu köklü geleneğin her daim sürmesini temenni ediyorum.”

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumVakıflarSekmen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.