UZUNDERE’DE DAĞCILIK EĞİTİM KAMPI

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Dağcılık Eğitim Kampı, Uzundere İlçesi’ndeki sarp kayalıklarda devam ediyor.

08 Mayıs 2015 Cuma 08:44
UZUNDERE’DE DAĞCILIK EĞİTİM KAMPI
Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Dağcılık Eğitim Kampı, Uzundere İlçesi’ndeki sarp kayalıklarda devam ediyor. 

Yaklaşık 154 dağcının katıldığı kampta sarp kayalıklarda sürdürülen eğitim faaliyeti adeta nefes kesiyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, “Eğitimde yer alan çadır kurmak, çadırda yaşamak kayalıklar üzerinde eğitim görmek gençlerimiz tarafından büyük ilgi görüyor. 64’e yakın kulüpten katılan 154 genç buradan başarı ile çıkanlar Dağcılık Federasyonu tarafından Dağcılık belgesi alacaklar. Başarısız olanlar ise bir dahaki kamp dönemine tekrar başvurabilirler” diye konuştu.

Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzun ise yaptığı açıklamada, “Bu kadar güzel tabiat ve coğrafyaya sahip olan Uzundere ilçesini tanıtım konusunda yeterli olamadık. Dünyanın 3. en yüksek şelalesi Uzundere sınırları içerisinde. Tortum gölü görülmeye değer. Tarihi Öşvank kilisesi burada. Bu tarihi eserleri tanıtarak bacasız sanayi olan turizmi bu bölgede hareketlendireceğiz. Yerli ve yabancı turistleri bu bölgeye bu güzellikleri görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 08.05.2015 08:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.