Ülkücülerden "Birlik ve Beraberlik, Kerkük Türk'tür" yürüyüşü

Atatürk Üniversitesinde toplanan ülkücü öğrenciler, İKBY'nin gayrimeşru referandumuna tepki göstermek için yürüyüş yaptı

admin
admin
13 Ekim 2017 Cuma 00:23
Ülkücülerden "Birlik ve Beraberlik, Kerkük Türk'tür" yürüyüşü

Erzurum'da toplanan 2 bine yakın ülkücü öğrenci, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (İKBY) gayrimeşru referandumuna tepki göstermek amacıyla "Birlik ve Beraberlik, Kerkük Türk'tür" yürüyüşü düzenledi.

Ülkü Ocakları Üniversiteler Birim Başkanlığının öncülüğünde Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bir araya gelen öğrenciler, İKBY'nin gayrimeşru referandumu ve Türkmenler'e yönelik politikalarına tepki göstermek için ellerindeki Türk ve Türkmeneli bayraklarıyla yürüyüşe geçti.

"Kerkük Türk'tür, Türk kalacak" sloganı atarak yerleşkedeki Bilim Anıtı önüne kadar yürüyen öğrenciler, burada bir süre tekbir getirdi.

Tepki yürüyüşünü gerçekleştiren öğrenciler, Ülkü Ocakları Üniversiteler Birim Başkanı Vedat Koçak'ın katılımcılara desteklerinden dolayı yaptığı teşekkür konuşmasının ardından dağıldı.

"Birlik ve Beraberlik, Kerkük Türk'tür" yürüyüşü sebebiyle çevrede güvenlik tedbirleri alındı.

Editör

Son Güncelleme: 13.10.2017 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.