ULAŞIMDAKİ SORUNLARI BİLİYOR, ÇÖZÜM ADIMI ATMIYORLAR

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, “Erzurum’da toplu ulaşım hizmetlerini olması gereken noktaya taşıyacağız” dedi.

25 Şubat 2014 Salı 14:36
ULAŞIMDAKİ SORUNLARI BİLİYOR, ÇÖZÜM ADIMI ATMIYORLAR
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Merkez ilçelere bağlı köyleri ziyaret eden ve ev toplantıları düzenleyen Kamil Aydın, esnafı da ihmal etmedi. İşyerlerini ziyaret eden ve kahvehanelerde vatandaşlarla bir araya gelen Aydın, şehir içi ulaşım hizmetleriyle ilgili olarak dile getirilen şikayetleri dinledi. MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kamil Aydın, ulaşım hizmetlerinin, şehirlerin bir nevi vizyonunu oluşturduğuna dikkati çekerek, “Erzurum’da ulaşımla ilgili olarak gerçekten büyük sıkıntılar yaşanıyor. İlginçtir, sebepleri bilindiği halde bu sıkıntıların çözümü noktasında kimsenin adım attığı da yok” diye konuştu.
ULAŞIM MASTER PLANI
Erzurum’da toplu ulaşım hizmetlerinin iki ayrı koldan yürütüldüğünü anımsatan Başkan Adayı Kamil Aydın, “Mevcutta Büyükşehir Belediyesi’ne ait yaklaşık 30-35 araçlık bir filo var. Bunun dışında bir de özel halk otobüsleri var. Şimdi ulaşımda öyle garip bir manzara var ki; halk otobüslerinde paralı binişler mümkün, belediyeye ait otobüslerde imkansız. Bu sorun bile tek başına ulaşımdaki aksaklıkları ifade etmek için yeterlidir” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için halktan yetki alması halinde atılacak ilk ve öncelikli adımlardan birisinin toplu ulaşım olacağını bildirdi. Kamil Aydın, “Erzurum’un ihtiyaçlarına uygun ve beklentilerine cevap verecek nitelikte bir “Ulaşım Master Planı”nı acilen devreye sokacağız. Erzurum’da vatandaşın yolcu otobüslerini kullanma alışkanlıklarından, gün ve saat analizlerine; güzergahların durumundan, trafik yoğunluğuna ve hatta yolcu profillerine varıncaya kadar daha birçok alanda bilgiye sahip olacağımız bir veritabanı oluşturacağız. Kent içi ulaşım planlamasını da, işte bu veriler ışığında yapacağız. Çünkü biz biliyoruz ki, bu şehirde ulaşımın başlı başına bir problem olmasının nedeni, planlama eksikliğidir” diye konuştu.
“EKMEĞİ BÜYÜTMENİN DERDİNDEYİZ”
Oluşturulacak Ulaşım Koordinasyon ve Kontrol Merkezi ile kent içi ulaşım hareketlerini günün her saatinde takip altında tutacaklarını anlatan Kamil Aydın, Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçelerinde ise, Aktarma İstasyonları kurmak suretiyle mahalle statüsüne kavuşturulan köylerin ulaşım ihtiyaçlarına cevap vereceklerini dile getirdi.
Ulaşım Koordinasyon ve Kontrol Merkezi’nin bünyesinde bir çağrı merkezi ihdas edeceklerini belirten Kamil Aydın, “Bu merkez sayesinde vatandaşlarımızın şikayet, dilek ve istekleri anında işleme konulacak ve süratle değerlendirilecek” dedi.
Şehir içi ulaşım filosunun şehrin beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda genişletileceğini kaydeden Prof. Dr. Kamil Aydın, “Bu şehirde ulaşım sektöründen özel halk otobüsü işletmecileri de ekmek yiyor. Bizim kimsenin ekmeğiyle oynama niyetimiz de yok, buna yönelik bir planımız da yok. Bizim tek derdimiz var, o da ekmeği büyütmek, insanımıza kazandırmak ve Erzurum’a hep bir elden en kaliteli ulaşım hizmetini verebilmek. Özel halk otobüsü işletmeciliği yapan kardeşlerimizle de el ele vererek, ulaşım sektörüne yepyeni bir vizyon kazandırmanın peşindeyiz” şeklinde konuştu.
RAYLI SİSTEM PROJESİ…
MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, ulaşım hizmetleriyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, raylı sisteme de değindi. Bu tip büyük projelerin etaplar halinde gerçekleştirilebilineceğinin altını çizen Kamil Aydın, “Raylı sistem noktasında bugün bile irtibat halinde olduğumuz işinin uzmanı bir ekibimiz var. Bir yandan mobil ulaşım hizmetlerine çekidüzen verirken, diğer yandan raylı sistem projesi için kolları sıvayacağız. Dış kaynaklı kredi imkanlarından sonuna kadar istifade etmek suretiyle raylı sistem projemizi etaplar halinde hayata geçirmeye başlayacağız” diye konuştu.
ENGELLİ VE YAŞLI VATANDAŞLARA MÜJDE
Öte yandan MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kamil Aydın, ulaşımla ilgili olarak bir müjde vermeyi de ihmal etmedi. Aydın, “Sosyal devlet ilkesinin gereği ve sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza çeşitli ayrıcalıklar sağlayacağız” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 25.02.2014 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.