TYB’DEN YENİ ŞEHİR MEYDANINA İSİM TEKLİFİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Havuzbaşı’nda düzenlenmesine başlanan yeni şehir meydanına Türkiye Yazarlar Birliği’nden isim teklifi geldi.

24 Mayıs 2012 Perşembe 17:13
TYB’DEN YENİ ŞEHİR MEYDANINA İSİM TEKLİFİ
TYB Erzurum Şube Başkanı Doç.Dr. Rıdvan Canım, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “meydan düzenleme” çalışmalarının Erzurum’a yeni bir vizyon kazandıracağına inandıklarını belirterek son yıllarda yapılan çalışmalarla tarihin kadim şehirlerinden biri olan Erzurum’un da şekil değiştirdiğini, giderek modern bir kent görünümü kazandığını, ancak bu değişimlerin içinde yaşadığımız şehirlerin tarihî kimliğinden uzaklaşarak gerçekleştirilmemesi gerektiğine inandıklarını belirtti.
Yeni şehir meydanına yetkililerce mutlaka bir isim düşünüldüğünü ama bu ismin henüz kamuoyu ile paylaşılmadığını da belirten Canım, bu noktada Erzurum’un eskiden beri bir kültür şehri olma özelliğinin asla göz ardı edilemeyeceğini, dolayısıyla meydana verilecek ismin şehrin derin kültürüne vurgu yapan bir isim olması gerektiğine inandıklarını söyledi.
Meydana verilecek en uygun ismin “Ahmed Hamdi Tanpınar Meydanı” ya da kısaca “Tanpınar Meydanı” olabileceğini ifade eden Canım, bu ismin aynı zamanda geç kalmış bir vefâ borcunun da ödenmesi olacağına inandıklarını belirtti. “Tanpınar Meydanı” isminin Türkiye’nin kültür platformlarında Erzurum’a büyük prestij sağlayacağını, zira Tanpınar’ın meşhur eseri “Beş Şehir’de Erzurum’un söz konusu 5 şehirden biri olarak yer aldığını, birçok insanın Erzurum’u önce Tanpınar’ın bu kitabıyla tanıdığını söyleyen Canım, hatta bir adım daha atılarak Erzurum’u sadece Türkiye’ye değil dünyaya en iyi ve en geniş ölçüde tanıtan Tanpınar’ın bu eserinin öncelikle yerel yönetimler veya İl Kültür Müdürlüğü tarafından bastırılarak başta öğrenciler olmak üzere, Erzurum’a yolu düşen herkese hediye olarak bir “tanıtım broşürü” gibi dağıtılması gerektiğini de belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 24.05.2012 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.