Türkiye dünyanın yükünü omuzladı

TİHEK Üyesi Dilek Ertürk, "Göçmen konusunda ülke olarak dünyanın yükünü omuzlamış durumdayız. Dünya Türkiye'nin insan hakları anlamında, göçmenlere yaklaşımı bağlamında ileride olduğunu görüyor" dedi.

admin
admin
13 Eylül 2018 Perşembe 23:38
Türkiye dünyanın yükünü omuzladı

 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Üyesi Dilek Ertürk, "Göçmen konusunda ülke olarak dünyanın yükünü omuzlamış durumdayız." dedi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'u ziyaret eden Ertürk, kurumlarının faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra kentte görev yapan basın mensuplarıyla cemiyet binasında bir araya gelen Ertürk, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ertürk, dünya gündeminde yer alan göçmen konusu ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruya ilişkin, şunları kaydetti:

"Artık göçmenler Türkiye'nin global bir sorunu. Ülkemiz de bulunduğu jeopolitik konumu gereği bu sorunla çok daha fazla yüz yüze geliyor. Dünya ülkeleri, insan odaklı bir bakış açısına sahip olmak suretiyle onlara en azından insan olma durumundan kaynaklı haklarını teslim etmek durumunda. Göçmen konusunda ülke olarak dünyanın yükünü omuzlamış durumdayız. Bunu bir kurum üyesi olarak değil, bunu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve diplomat kökenli bir arkadaşınız olarak söylüyorum."

"DÜNYA TÜRKİYE'NİN GÖÇMENLERE YAKLAŞIMINI GÖRÜYOR"

Ekipleriyle Aşkale Geri Gönderme Merkezi'ni ziyaret ettiklerine işaret eden Ertürk, şunları kaydetti:

"Ekip arkadaşlarımız da Kayseri ve İzmir'deki geri gönderme merkezlerini ziyaret ettiler. Muhtelif eksiklerimiz bulunsa da malum çok fazla göçmen akınına mağruzuz. Bütün bu eksikliklere rağmen dünyanın birçok yerinde görmüş olduğum geri gönderme merkezlerinden kendi geri gönderme merkezlerimizi çok daha ileri düzeyde gördüm. Öncelikle geri gönderme merkezimizdeki yönetimimizin bize söyledikleri beni çok duygulandırdı. İnsanları suçlu değil, bir mağdur ve insan tacirlerinin eline düşüp kurtulmuş kimseler olarak görüyorlar. Ayrıca 'bu insanlar bizim misafirimiz' dediler. Bu bakış açısıyla bir çok şeyin üstesinden gelinebilir. Dünya Türkiye'nin insan hakları anlamında, göçmenlere yaklaşımı bağlamında ileride olduğunu görüyor."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.