TÜRKÇE OLİMPİYATLARI 10 HAZİRAN’DA ERZURUM’DA

Erzurum’da 10 Haziran’da yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları etkinliği öncesi Erzurum Kiremitli Tepe Atlama Kulelerinde kahvaltılı basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

28 Mayıs 2013 Salı 15:02
TÜRKÇE OLİMPİYATLARI 10 HAZİRAN’DA ERZURUM’DA
Toplantıya Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Aksaray Valisi Selami Altınok, Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Erzurum İl Genel Sekreteri Ednan Yazıcı ve AZMEDER Başkanı Selim Ay ve basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

AZMEDER Başkanı Selim Ay organizasyon ile ilgili olarak yaptığı bilgelindirmede “Her Haziran ayında bir bayram havasına sahip olan olimpiyatlar bu yılda 10 Haziran’da Erzurum’da dünyadaki 140 farklı ülkeden gelen 2 bin finalist maharetlerini sergilemek üzere önümüze gelecekler. Geçen yıl İstanbul’da gerçekleşen organizasyon 670 bin katılımcı tarafından ziyaret edildi. İzmir’de gerçekleşen organizasyonu ise 3 milyon civarında katılımcı ziyaret etti. Şu an dünyadaki Türk okullarından mezun olan öğrencilerimiz sadece Tercüman olarak görev yapmıyorlar. Mezun olan öğrencilerimiz arasında Bürokratlar, iş adamları ve Büyükelçiler çıkmakta. Ürk okulları şu anda dünyada marka durumundadır. Şu an Erzurum’a 20 farklı ülkeden 70 öğrenci gelecek ve Erzurum’a bir bayram havası hükmedecek” şeklinde konuştu.

Erzurum Valisi Sebehattin Öztürk ise konuşmasında “Türkçe Olimpiyatları Türkçeyi dünyaya tanıtmanın en iyi yoludur diyebiliriz. Bu organizasyon Erzurum’da en üst seviyeye ulaştı. Erzurum halkının ise bu organizasyona ne kadar önem verdiğini geçen yıl stadı tıka basa doldurmalarından anlayabiliriz. Şehrimizde 10 Haziran’da yine bir bayram havası esecek. Erzurum gibi şehirlerde çok fazla festival ve eğlence olmuyor. Bu nedenle yediden yetmişe herkesin ilgi göstermesi gayet doğal. Bu özel ve güzel organizasyonda bizde üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Büyük bir kültür organizasyonu dünyada yaklaşık 200 milyon insan Türkçe kouşmakta. Bu organizasyonlar böyle devam ederse Türkçe de yakında İngilizce gibi evrensel bir olabilir.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 28.05.2013 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.