TÜRK DÜNYASI MEDYA BULUŞMASI ESKİŞEHİR'DE YAPILDI

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve 26 ülkeden yaklaşık 230 medya çalışanının katıldığı, "Türk Dünyası Medya Buluşmaları" tanıtım toplantısı Eskişehir'de yapıldı.

24 Aralık 2013 Salı 17:39
TÜRK DÜNYASI MEDYA BULUŞMASI ESKİŞEHİR'DE YAPILDI
Eskişehir Valiliği'nin himayesinde, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu'nun (İMEF) organize ettiği toplantıya Eskişehir Valisi Azmi Tuna, İMEF Genel Başkanı Nizamettin Bilici, Erzurum İMEF Başkanı Fazıl Hacımüftüoğlu ve Başkan Yardımcısı Emre Aksakallı'nın yanı sıra Türkiye'nin birçok kentindeki gazeteciler ile 26 ülkeden davet edilen medya temsilcileri katıldı. 
Etkinlikte bir konuşma yapan Eskişehir Valisi Azmi Tuna, Türk Dünyasındaki medya mensuplarının buluşmasını ve kaynaşmasını amaçladıklarını söyledi. Organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Vali Tuna, " Buradan yapılacak konuşmalar, verilecek mesajlar önemli ama daha çok sizin bir arada olmanız, meselelerinizi konuşmanız, çözüm aramanız ve ortak bir platform kurulması için fikir birliğine varmanız daha önemlidir" dedi.
"Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin temel düşüncesi olan 'dilde, fikirde, işte birlik', düşüncesiyle arkadaşlarımızla için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuşan Vali Tuna, daha sonra şunları söyledi:
"Medya birleşirse, halklar da birleşir. Sizler, ortak bir platform altında birleşebilirseniz, birbirinizle bilgi alışverişi yapıp, ortak bir tavır geliştirebilirseniz eminim ki bu bizim halklarımızın birleşmesinde çok önemli bir rol oynar. İnsanlarımız daha iyi ve daha hızlı bir şekilde kaynaşır ama sizlerin arasında ayrılık olursa, insanların bir araya gelmesi de mümkün olmaz, çok daha zorlaşır. Bunun farkındasınızdır diye düşünüyorum. Bundan sonraki yıllarda da medyayı bir araya getirecek, birçok organizasyonu hep birlikte yapacağız. Amacımız ülkelerimiz arasında iş birliğinin, muhabbetin, sevginin artması, ilişkilerimizin güçlenmesi, bu vesileyle dünya barışına, huzuruna katkı sağlamak, insanlar arasında sevginin, saygının hakim olması, çocuklarımızın daha iyi bir dünyada mutlu yaşamaları, Türk dünyası ülkeleri arasında öncelikle, bundan sonra daha da artan bir şekilde ilişkilerin güçlenmesidir. Bunun için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz "
Konuşmaların ardından konuk medya çalışanları söz alarak, Türk dünyasındaki meslektaşlarıyla bir araya gelmekten ve Eskişehir'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti aktardı.
İki gün sürecek olan Türk Dünyası Medya Buluşmaları, 21 Aralık "Türk Dünyası Medya Buluşmaları Konferansı Çalıştayı" sonuç bildirgesinin açıklanması ve katılımcılara sertifika verilmesinin ardından sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 24.12.2013 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.