TÜRETKEN; PALANDÖKEN VADİSİ ORTA VE İLERİ TEKNOLOJİ ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

AK Parti Erzurum milletvekili aday adayı Prof.Dr.Bahattin Türetken, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine ve ev ziyaretlerini devam ediyor.

28 Şubat 2015 Cumartesi 10:25
TÜRETKEN; PALANDÖKEN VADİSİ ORTA VE İLERİ TEKNOLOJİ ÜRETİM MERKEZİ OLACAK
Erzurum’da bulunan STK’ların aktif olanlarının hepsini tek tek dolaşan ve fikirlerini, düşüncelerini paylaşan TÜBİTAK Başuzmanı Prof.Dr.Bahattin Türetken; Erzurum’un sağlık, turizm, kongre merkezi, eğitim kompleksinin yanı sıra orta ve yüksek teknolojinin üretim vadisi olması gerektiğini söyledi.

41 yaşında olan Prof.Dr.Türetken, “Değişen ve gelişen Türkiye’ye, Yeni Türkiye’ye kentimizi hazırlamamız gerekiyor. Bu dönemde doğup, büyüdüğüm, okuduğum memleketime hizmet etmek istiyorum. Erzurum’da ‘Palandöken Vadisi’ni kurarak burada binlerce insanın istihdam edileceği orta ve yüksek teknolojinin üretimi gerçekleştirmek gerekiyor.” dedi.

AK Parti'den aday adayı olan TÜBİTAK EEEAG Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bahattin Türetken, "Yeni Türkiye kurulurken, amaçta, yolda, hedefte birlik sağlanırken; Erzurum bu gelecek vizyonunda kendine düşen yeri kapması gerekmektedir. Turizm, sağlık, eğitim gibi kalkınmaya öncelik edecek sektörlerin yanına mutlaka teknolojiyi eklememiz gerekiyor. İleri teknoloji ürünlerinin üretimi için Erzurum tam bir vadidir. Bu yüzden ‘Palandöken Vadisi’ adını koyarak bu yolda canla başla çalışmak için yola çıktım” dedi.

Prof. Dr. Türetken, aday olması halinde tecrübelerini, projelerini, vizyonunu, uluslararası gücünü ve bugüne kadar oluşturduğu bilgilerini Erzurum için ortaya koyacağını söyledi. AK Parti'nin Türkiye için büyük bir şans olduğunu da ifade eden Türetken, "AK Parti hükümetleri başta Erzurum olmak üzere yurdun dört bir tarafına önemli yatırımlar kazandırdı. İnanıyorum ki ilerleyen dönemlerde bu yatırımlar artarak devam edecektir. Bende halkımın desteğiyle aday olup milletvekili olursam memleketimi daha iyi yerlere getirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Önemli projeleri Erzurum'da hayata geçirmek için var gücükle çalışacağım" dedi.

Tanıtım toplantısı ve Pazar günü yapılacak temayül yoklaması için dua ve destek beklediğini belirten Türetken; bu yola çıkan bütün aday adayı arkadaşlarına başarılar dileyerek; temayülün bir demokrasi geleneği olan sandığı delegenin önüne koyması ile anlamlı olduğuna vurgu yaptı.

Editör

Son Güncelleme: 28.02.2015 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serdar altay 2015-02-28 17:55:10

Memleketimize çok hayirli bi vekil olacagina inanıyoruz