TÜBİTAK’TAN GENÇ BİLİM ADAMI TEŞVİK ÖDÜLÜ

TÜBİTAK teşvik ödülü her sene yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına verilen bilim ödülünü Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Zekai Halıcı aldı.

02 Ağustos 2013 Cuma 15:01
TÜBİTAK’TAN GENÇ BİLİM ADAMI TEŞVİK ÖDÜLÜ
Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Zekai Halıcı 2013 yılı TÜBİTAK Sağlık Bilimleri dalında; enflamasyon ve hastalıklarla ilişkisi, sepsis ve sepsis fizyopatolojisi, gastrik ülser oluşma mekanizması ve önlenmesi, bor madeninin sağlık alanında kullanımı, iskemi reperfüzyon hasarının önlenmesi, diyabet komplikasyonları, osteoporozun önlenmesi ve oksidatif stres konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle genç bilim adamı teşvik ödülüne layık görüldü.

Editör

Son Güncelleme: 02.08.2013 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.