TTNET'TEN 'YARATICI EKONOMİ' AÇILIMI

TTNET Kurumsal İletişim Direktörü Lebin Ebru Çokişler, bireylerin yerel zenginliklerini yaratıcılık ve yetenekleriyle ekonomik bir değere dönüştürüp, üretime kattı 'yaratıcı bir ekonomi'nin, Türkiye'nin kalkınmasında önemli bir yeri olacağını söyledi.

16 Mart 2012 Cuma 10:36
TTNET'TEN 'YARATICI EKONOMİ' AÇILIMI
TTNET tarafından hazırlanan ve kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak da öne çıkan 'Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek Projesi' Adana'da tanıtıldı. Yüzevler Kebapçısı'nda organize edilen tanıtım toplantısında konuşan Çokişler, TTNET olarak hayata değer katan ürün ve hizmetleri 30 milyonu aşan kullanıcıya ulaştırırken, güçlü bir ülke ekonomisinin oluşturulması ve sürdürülmesi için girişimlerde bulunmayı sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak gördüklerini ifade etti. 'Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek Projesi'ni, Birleşmiş Milletler tarafından 'sıradışı bir ekonomi' yaklaşımı olarak tanımlanan 'yaratıcı ekonomi' kavramından yola çıkarak oluşturduklarını kaydeden Çokişler, "Bireylerin yerel zenginliklerini yaratıcılık ve yetenekleriyle ekonomik bir değere dönüştürerek üretime kattığı yaratıcı ekonominin, ülkemizin kalkınmasında önemli bir yeri olacağına inanıyoruz" dedi.

"DONANIMLI İNSAN KAYNAĞININ YETİŞTİRİLMESİNİ TEŞVİK EDECEĞİZ"
Projenin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayesinde hayata geçirdiklerini vurgulayan Çokişler, 'yaratıcı ekonomi' kavramına dikkat çekerek farkındalık oluşturacaklarını, bunun yanında gençlere sektördeki iş fırsatlarını da tanıtacaklarını belirtti. İlgili kurumların, mevcut ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 'donanımlı insan kaynağı'nın yetiştirilmesini teşvik edeceklerinin altını çizen Çokişler, bütün bu kazanımlar sonucunda oluşturulacak katma değerle de 'yaratıcı ekonomi'nin gelişmesine ve ülke kalkınmasına önemli katkılarda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Çokişler, "Bizler ülke olarak ekonomik, sosyal ve kültürel zenginliğe ve yüksek idealleri olan yetenekli genç nesle sahibiz. Yaratıcı ürün ihracatında ilk sıralara yükselebilecek potansiyeli olan bir ülkeyiz. Biz bu potansiyeli harekete geçirmek için gönüllü olduk. Türkiye'de yaratıcı ekonomiyi sahiplendik ve projemizi hayata geçirdik" ifadesini kullandı.

"YARATICI İŞ GÜCÜNÜN GELİŞİMİNE YATIRIM YAPILMASINI SAĞLAYACAĞIZ"
'Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek Projesi' ile gençlere bilişim dünyasındaki yeni istihdam alanlarının yanında yeni iş fırsatlarını tanıtmayı, sektörün yetenekli, yaratıcı iş gücünün gelişimine yatırım yapmasını teşvik etmeyi amaçladıklarını anlatan Lebin Ebru Çokişler, tüm bunların yanında sektörde insan kaynağı kalitesinin arttırılması, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında ihtiyaç duyulan alanlarda nitelikli iş gücünü yetiştirmeye yönelik eğitim programları geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti. Çokişler, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Eğitimlerimiz, sektör ihtiyaçları analiz edilerek üç ana başlıkta toplandı. Bunlar 'Dijital İçerik Üretimi', 'Dijital İçerik Sunumu' ve 'Ticaretin Elektronikleşmesi'. Gençler, dünyanın en prestijli üniversitelerinden olan Massachusetts Institute of Technology (MIT) Entreprise Forum Türkiye tarafından verilecek girişimcilik eğitimleriyle etkin birer üretici olarak ekonomiye değer katma yönünde kapasitelerini geliştirme fırsatı da bulacak. Katılımcılar, eğitimler sonunda MIT logolu katılım belgesi alacak."

"3 BİN 606 BAŞVURU İÇİNDEN SADECE 60 YETENEKLİ GENÇ SEÇİLDİ"
'Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek Projesi'ne, Türkiye genelinden 3 bin 606 başvuru alındığını ancak yapılan değerlendirmelerin ardından sadece 60 yetenekli genç belirlendiğini hatırlatan Çokişler, proje kapsamındaki ilk eğitiminse 2011 yılı Aralık ayında Koç Üniversitesi'nde 24 ilden 60 genç yeteneğin katılımıyla gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Eğitim çalışmalarının 2012 yılında Türkiye genelinde sürdürüleceğine işaret eden Çokişler, bu noktada da tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde 10 ilde 3 günlük eğitimler gerçekleştirileceğini açıkladı. Proje kapsamındaki ilk eğitimin 22-24 Şubat 2012 tarihleri arasında İzmir'de verildiğini, projenin 2012 uygulamasının ikinci durağının da Adana olduğunu ifade eden Çokişler, Çukurova Üniversitesi'nde bugün başlayan ve 18 Mart'a kadar sürecek olan eğitimlere Adana'nın yanı sıra Mersin, Niğde, Osmaniye, Hatay, Karaman, Nevşehir, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis'ten 111 gencin katılacağını belirtti.
Öte yandan, 'Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek Projesi' çerçevesinde verilecek eğitimlerin Adana'nın ardından; Erzurum, Ankara, Şanlıurfa, Eskişehir, Trabzon, Kayseri, Samsun ve İstanbul'da organize edileceği bildirildi.

Editör

Son Güncelleme: 16.03.2012 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.