Traş edilecek, fazlalıklar alınacak!

Traş edilecek, fazlalıklar alınacak!

admin
admin
09 Aralık 2020 Çarşamba 09:08
Traş edilecek, fazlalıklar alınacak!

Vedat REFAYELİ

Bir süre önce Palandöken dağının işletme hakkını alan ve bu yıl kayak sezonunu da açan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin burada büyük bir proje hazırlığı içinde olduğunu biliyoruz.

Sultan Sekisi adı altında hazırlığı devam eden proje ile Palandöken’in yükü hafifleyecek, güneye doğru yeni pist alanları açılacak.

Bunun için de bütçe oluşturmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, bu devasa proje için şimdiden etüd çalışmalarına da başladı.

Bu çalışmalar ışığında yeni oluşturulacak pist alanlarına denk gelen ve kamuoyunda Seylanların komu olarak bilinen yerleşim alanı traşlanacak, fazlalıklar alınacak.

Öteden beri aynı aileden çok sayıda kişinin yerleşim yeri olan bölge, tamamen temizlenecek ve proje kapsamına dahil edilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, iki önemli kayakçının da yetiştiği bu yerleşim alanında oturanların mağdur olamaması için formül aradığını öğrendim.

Elbette ki proje için gerekli bir çalışmadır o çalışma.

Ama nihayetinde orada oturanlar var ve bunların da bir şekilde mağdur edilmemesi gerekir.

Ben gibi çoğu Erzurumlunun piknik alanı olarak da kullandığı kom bölgesinin traşlanması ile Sultan Sekisi Projesi de yoluna bir adım daha devam etmiş olacak.

Editör

Son Güncelleme: 09.12.2020 21:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.