TOTİK, MDK YÜRÜTME KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik, MDK Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi.

27 Mayıs 2015 Çarşamba 13:10
TOTİK, MDK YÜRÜTME KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik, MDK Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi. 

Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK), 19 Ocak 2001 tarihinde ODTÜ’de gerçekleştirilen Mühendislik Dekanları toplantısında alınan karar uyarınca, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ndeki üniversitelerin mühendislik ve mühendislik-mimarlık fakülte dekanlarından oluşan, Mühendislik dekanları arasında deneyimlerin paylaşıldığı, iyi uygulamaların tartışıldığı, güçlü ve zayıf yönlerin irdelendiği, iletişimi güçlendiren bir platform olarak kuruldu. Halihazırda 167 üniversitede bulunan, 182 Mühendislik Fakültesi (117 Kamu Üniversitesi, 58 Vakıf Üniversitesi, 5 KKTC Üniversitesi ve Özel statülü 2 Üniversite) Dekanı, MDK’nın doğal üyesidir.

Kurulduğu tarihten bu yana düzenli olarak yılda iki kez bir araya gelen MDK üyeleri son toplantısını, Karabük Üniversitesinin ev sahipliğinde 22-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Karabük’te gerçekleştirildi. 22-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen 30. MDK Toplantısı YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal ve yaklaşık 100 dekanımızın katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi.

Toplantı gündem maddeleri arasında bulunan Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) yürütme kurulu üyeliği seçiminde, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik toplantıya katılan dekanların oyunu alarak yürütme kurul üyeliğine seçildi. 

Editör

Son Güncelleme: 27.05.2015 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.