TORTUM UZUNKAVAK KÖYÜ CAMİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI

Erzurum’un Tortum ilçesinde müftülük ve hayırsever vatandaşlar tarafından 1,5 senede yaptırılan camii, Kur’an Kursu ve taziye evinin açılışı Ezurum İl Müftüsü Yakup Arslan, Ağrı İl Müftüsü İzani Turan, Tortum İlçe Müftüsü Celal Büyük ve birçok sayıda vatandaşın katıldığı törenle yapıldı.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 17:51
TORTUM UZUNKAVAK KÖYÜ CAMİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI
Törenin açılış konuşmasını yapan Tortum Müftüsü Büyük, Uzunkavak köyünün Tortumun en büyük köyü olduğunu ancak köyde kuran kursu bulunmadığını bununla birlikte eski caminin çok kötü bir görünüm arz ettiğini belirtti.

Büyük, “Bu nedenle yaptığımız istişareler sonucunda köyün acilen yeni bir camiye ve kuran kursuna ihtiyaç duyduğu ve bu nedenle inşaatın bir an önce başlatılması kararlaştırılmıştır. Hamdolsun ki bir buçuk senede inşaatımızı tamamladık. katkıları olan tüm hayır sahiplerine teşekkür ederim.” dedi.

Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan ise camilerin toplumda birlik ve beraberliği simgeleyen en kutsal yapıların başında geldiğinin vurgusunu yaptığını belirterek “Çoğu zaman temeli atılan tesislerin açılışları çok zaman sonra yapılırdı. Bu güzel camiyi görmek bizleri gururlandırdı. Bu caminin hem Tortum ilçemize, hem de Erzurumlularımıza yakışır bir cami olduğunu görüyoruz. Mükemmeliyeti sadece ustaların marifetinden değil, başından sonuna kadar inşaatın takip edilmesindendir. Hayırseverimizi bir kez daha bu takibinden dolayı kutluyorum.” dedi.

Ağrı İl Müftüsü İzani Turan’da, “Camilerimiz ne kadar güzel olursa olsun içini Müslümanlar doldurmadıkça bir anlamı yoktur. Ben inanıyorum ki burası boş kalmayacaktır. İlçe müftülüğümüze ve müftümüz Celal Büyük hocamıza, tüm hayır sahiplerine katkılarından dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu.

Program Bağbaşı beldesi aşağı mahalle camii imam hatibi Nihat Eşkisu’nun yaptığı dua ile son buldu.


Editör

Son Güncelleme: 01.07.2013 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.