TORTUM ŞELALENİN SUYU KESİLDİ

Dünyanın en yüksek çağlayanları arasında yer alan Tortum Şelalesi’nin suyunun mahkeme kararına karşın kesildiği bildirildi.

23 Temmuz 2011 Cumartesi 14:27
TORTUM ŞELALENİN SUYU KESİLDİ
Erzurum’un en önemli turistik merkezlerinden olan, Tortum Çayı’nın önünün heyelan sonucu kapamasıyla oluşan Tortum Şelalesi, 2009’da mahkemelik olmuştu. Suyu 48 metre yüksekten, 22 metre genişlikten düşen üzerinde gökkuşağı oluşan şelalede, hidroelektrik santral yüzünden zaman zaman su kesintisi yaşanması üzerine Çağlayan Köyü Muhtarı Osman Baykal, Birinci İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, şelalede su kısıtlaması yapılmasının jeomorfolojik yapıya zarar verdiği ve ekolojik dengeyi bozduğu ifade edildi. Geçtiğimiz yıl 21 Ocak’ta Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun birinci derecede doğal SİT alanı olarak tescil ettiği Tortum Şelalesi'nin suyunun sürekli akıtılması yönündeki yerel mahkeme kararı, Danıştay tarafından da onandı.
Şelalenin akmaması nedeniyle büyük zarar gördüğünü ileri süren vatandaşlar, “Su aktığı günlerde Türkiye’nin en yüksekten düşen şelalesini görmek için yerli ve yabancı onlarca turist geliyor. Ama mahkeme kararına karşın firma yargı kararını uygulamıyor. Buna artık bir çözüm bulunmalı” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.