TORTUM ÇAĞLASIN DOĞA CANLANSIN

Atatürk Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü`nün yürütücülüğünde Uzundere Belediyesi, Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği ve UDOSK`un ortaklığında Uzundere Kaymakamlığı, Doğu Anadolu Turizmi Geliştirme Projesi (DATUR), İl İzci Kurulu ve Uzundere Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği`nin katkıları ile gerçekleştirilen "Tortum Çağlasın Doğa Canlansın" Projesi`nin Gençlik Kampı Erzurum`un Uzundere ilçesinde gerçekleştirildi.

24 Mayıs 2011 Salı 13:58
TORTUM ÇAĞLASIN DOĞA CANLANSIN
Gençlik Kampına 600`ün üzerinde başvuru arasından seçilen 200 Atatürk Üniversitesi öğrencisi katıldı.
Etkinliklerin ilk gününde Uzundere ilçesi merkezinde bir açılış töreni düzenlendi ve daha sonra Öşvank Kilisesi, Tortum Şelalesi, Yedigöller ve Uzunburun yarımadasına geziler yapıldı ve buralarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Açılış töreni sırasında Uzundere Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği (UZKADER) seramik atölyesi çalışmalarından oluşan bir sergi açarak katılımcılara sundu.
Projenin katılımcıları Öşvank Kilisesinde bir macera yarışı gerçekleştirdikten sonra, Yedigöller’de Uzundere Kaymakamlığı`nın katkılarıyla deniz bisikleti ile göl turu yapıldı ve sonrasında Uzunburun yarımadasında çamurdan heykel yarışması düzenlendi.
Etkinliklerin Açılış Bölümüne Uzundere Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, Tortum Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Faris Karahan, UDOSK Temsilcisi Musa Han, Datur Proje Yöneticisi Egemen Çakır katıldılar.
Açılışta bir konuşma yapan Uzundere Kaymakamı Dede Musa Baştürk Atatürk Üniversitesi yönetiminin ve öğrencilerinin Uzundere`ye gösterdikleri ilgiden ve ürettikleri projelerden memnun olduklarını ve gelecek yıllarda da bu ilgiyi ve projeleri beklediklerini kaydetti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.