TORAMAN: RACİ ALKIR İSMİ HAVUZBAŞI MEYDANINA VERİLEBİLİR

Avrupa Yakası Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Toraman, Raci Alkır isminin yaşatılması konusunda yerel yönetimlere çağrı yaptı.

18 Aralık 2014 Perşembe 17:17
TORAMAN: RACİ ALKIR İSMİ HAVUZBAŞI MEYDANINA VERİLEBİLİR
Ölümünün üçüncü yıldönümünde gündeme getirilen Türkü Paşa Raci Alkır’ın isminin yaşatılması fikrine bir destekte Avrupa Yakası Erzurumlular Derneği’nden geldi.

Avrupa Yakası Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Toraman yaptığı yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere, TRT Ses Sanatçısı, Kaynak kişi, Derlemeci, Özel bir ses ve çok önemli bir sanatçı Erzurumlu Raci Alkır'ı 16 Aralık 2011 tarihinde kaybettik. TRT repertuarına kazandırdığı 20'den fazla eseri olan Türk Radyolarının, İlk kez ‘Tatyan’lara can veren ‘Tatyan Paşası..’dır. Vefatının 3.yılında vefayı hak ediyor Raci Alkır. Yaşadığı şehre hizmeti dokunmuş. Erzurum ismini ve türkülerini yurdumuzun her yanına taşımış ve sevdirmiş bir usta. Erzurumlular ve özellikle de Belediyelerimiz. Erzurum’un sanatçısı yokmuş gibi bir tutum içerisinde olmamalıdır. Avrupa Yakası Erzurumlular Derneği olarak teklifimiz şudur; AVM’nin yanındaki Kültür Merkezine, “Raci Alkır Kültür Merkezi..” ismi verilsin. Yada; Erzurum'da; O’nun hizmetleriyle mütenasip “Kültür ve Sanat Merkezi..” olarak değerlendirilebilecek bir binaya. Bir caddeye. Yada, Bir Bulvara. Veya; Büyük ustanın yaşadığı evin bulunduğu sokağa Raci Alkır ismi verilsin. Bizlere göre; Erzurum’da Raci Alkır isminin verilebileceği “En uygun ve en iyi yer Havuzbaşındaki yeni meydandır. Yeni yapılan bu meydana rahmetlinin ismi verilmelidir. Beklentimiz; Öncelikle tüm belediye başkanlarımızın konuya duyarlı davranmalarıdır. Belediyelerimiz; Toplumu aynı duygular etrafında toplayan. Bir bakıma toplumsal mizacı etkileyen türkülerimiz. Ve; Bu türkülerimizin icracıları olan yöresel sanatçılarına gereken önemi vermeli. Sahip çıkmalı. Bu sanatçıları onurlandırmalıdır. Böylece; Hem önemli bir ihmal telafi edilmiş olur. Hem de “Erzurum Kültür ve Sanat Şehridir..” imajına uygun düşen bir adım atılmış olur.”

Editör

Son Güncelleme: 18.12.2014 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.