TOPLUM MERKEZİ’NİN KAPILARI AFGAN MÜLTECİLER İÇİN AÇILDI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi, Afganistan’dan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecileri ağırlıyor. Mültecilerin barınma, sağlık, eğitim ve entegrasyon sorunlarının çözülmesi amacıyla yürütülen çalışma kapsamında, 45 Afgan mülteciye Türkçe okuma-yazma kursu veriliyor.

05 Ağustos 2011 Cuma 14:39
TOPLUM MERKEZİ’NİN KAPILARI AFGAN MÜLTECİLER İÇİN AÇILDI
Yakutiye Halk Eğitim Merkezi’nce görevlendirilen Türkçe öğretmeni nezaretindeki okuma-yazma kursu, hafta içi her gün saat 09.00 ile 12.00 saatleri arasında veriliyor. Yaşları 8 ile 35 arasında değişen Afgan mültecilerin katıldığı kursta, günlük yaşamda sıklıkla kullanılan kelime ve cümlelerle, Türkçe yazım kuralları anlatılıyor. Barınma ihtiyaçları Erzurum Valiliği eliyle giderilen Afganistan uyruklu mültecilere Büyükşehir Belediyesi ayrıca gıda ve giyecek yardımında da bulunuyor.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, çeşitli nedenlerle ülkelerinden ayrılarak Türkiye’ye sığınan yabancı uyruklulara Erzurum’un da kucak açtığını söyledi. Başkan Küçükler, Erzurum’da hali hazırda Afganistan ve Suriye’den gelen çok sayıda göçmen mültecinin bulunduğuna dikkati çekerek, “Türkiye, milliyetleri ve inançları ne olursa olsun mültecilere karşı sergilenmesi gereken belki de en güzel sorumluluk örneğini teşkil ediyor. Ülkemize sığınan insanlar, gereken ilgi ve alakayı görmekle birlikte, kendilerine insanca yaşam olanakları da sağlanıyor.” dedi.
Benzer bir durumun Erzurum için geçerli olduğunun altını çizen Başkan Küçükler, Afgan uyruklu çok sayıda mültecinin Dadaşlar diyarında misafir edildiğini anımsattı.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: ONLAR BİZİM HEM MİSAFİRİMİZ, HEM DE DİN KARDEŞİMİZ
Erzurum Valiliği ile ortaklaşa yürütülen bir çalışmayla Afgan mültecilerin eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarının giderildiğini anlatan Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin de, söz konusu çalışmaya katkı sunduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nde Afgan mülteciler için Türkçe okuma yazma kursu açtıklarını belirten Başkan Küçükler, “Kursumuzda Yakutiye Halk Eğitim Merkezi’nce görevlendirilen bir Türkçe öğretmeni, Afgan kardeşlerimize okuma ve yazma öğretiyor. Hafta içi her gün devam eden eğitimler sayesinde Afganistanlı kardeşlerimiz çok sade ve anlaşılır bir biçimde Türkçe konuşmaya başladılar.” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi olarak, Afganistanlı ailelerin sadece eğitim için değil, temel gıda maddelerine duydukları ihtiyaç için de seferber olduklarını belirten Başkan Küçükler, “Netice itibariyle onlar bizim misafirlerimiz ve aynı zamanda din kardeşlerimiz. Bize düşen, onlara Türk ve Dadaş misafirperverliğini göstermektir” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.