TOPLUM MERKEZİ’NDE SERTİFİKA TÖRENİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi, piyasanın ihtiyacına yönelik olarak nitelikli işgücü yetiştirmeye devam ediyor.

22 Mayıs 2011 Pazar 11:11
TOPLUM MERKEZİ’NDE SERTİFİKA TÖRENİ
Bilgisayar operatörlüğünden saç bakım uzmanlığına, çocuk bakıcılığından resepsiyon hizmetlerine varıncaya kadar, işsiz gençlere birbirinden değişik alanlarda mesleki eğitim imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi, Toplum Merkezi aracılığıyla 340 kursiyeri daha mezun etti.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nde 20 ayrı alanda mesleki eğitim alan 340 kursiyer, düzenlenen törenle sertifika aldı. Göğüs Hastanesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Başkan Ahmet Küçükler’in eşi Ayşenur Küçükler, Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Sultan Özkan, daire başkanları ve kursiyer yakınları katıldı. Törende ayrıca Ankara’nın Erzurumlu Vali Yardımcısı Necip Çakmak da konuk edildi.

TAVLAŞOĞLU: 150 KURSİYERİMİZE İŞ İMKÂNI SAĞLANDI
Sertifika töreni, Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nin faaliyetlerinin anlatıldığı slayt gösterisiyle başladı. Halk oyunları ekibinin de sahne aldığı törende, açılış konuşmasını ise, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu yaptı. Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nin, Erzurum’daki işsiz gençler için adeta bir okul halini aldığına dikkati çeken Tavlaşoğlu, “Toplum Merkezimizde, Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığımız mesleki eğitim kurslarından yüzlerce mezun verdik. Kursiyerlerimizin 150’den fazlası, Toplum Merkezi’ndeki eğitim süreci tamamlandıktan hemen sonra işe yerleştirildi, istihdam edildi. Bugün de, 340 kursiyerimizi kalifiye birer eleman olarak, nitelikli işgücü arayan sektörlerin ilgisine sunuyoruz. Bu gençler, ilerleyen günlerde birbirinden değişik sektörlerde iş bulacak ve ekmek kapısına kavuşmuş olacaklar. Büyükşehir Belediyesi olarak, kursiyerlerimizi bu süreçte de yalnız bırakmayacak ve hep yanlarında olacağız” diye konuştu.

MEZUN OLAN KURSİYERLERİN SERTİFİKALARI TAVLAŞOĞLU VE BAYAN KÜÇÜKLER VERDİ
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu’nun konuşmasının ardından sertifika törenine geçildi. Kursiyerler, sertifikalarını Başkanvekili Tavlaşoğlu ile Bayan Küçükler’in elinden alırken, Toplum Merkezi’ndeki çalışmaların ortaklaşa yürütüldüğü kurum amirleri ve daire başkanlarına, halı üzerine Büyükşehir Belediyesi’ne ait kurumsal logonun işlendiği minyatür birer dokuma tezgahı hediye edildi.
Mezun kursiyerlere sertifikalarını verdikten sonra bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in eşi Ayşenur Küçükler de, işsizlerin istihdam edilebilmeleri noktasında Toplum Merkezi’nin çok önemli bir sorumluluk yüklendiğini dile getirdi. Hangi sektör olursa olsun, istihdam imkanı bulabilmenin tek yolunun mesleki nitelik olduğuna vurgu yapan Bayan Küçükler, sertifikalarını alan kursiyerlere meslek yaşamlarında başarılar diledi.
Kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından tören, Toplum Merkezi’ndeki eğitimler kapsamında tasarlanan kıyafetlerin sergilendiği mini bir defile ve müzik eğlence programıyla sona erdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.