TOKİ YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından son 7 yılda Erzurum kent merkezi ile ilçelerinde toplam 5 bin 452 konut ve sosyal donatı yapıldı.

07 Temmuz 2011 Perşembe 10:30
TOKİ YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR
Sosyal devlet anlayışıyla özellikle dargelirlilerin ev sahibi olmasını sağlamak için konutlar yapan TOKİ, bir çok kentte kentsel dönüşümün sağlanmasına öncülük yapıyor. Konutun yanı sıra okul, spor salonu, kreş, ticaret merkezi, cami, sağlık ocağı ve kütüphane de yapan TOKİ, böylece kentlerdeki sağlık, ekonomik ve sosyal eksiklikleri de tamamlamaya çalışıyor.
2003’den beri Türkiye’nin bir çok yerinde yatırım yapan TOKİ, Erzurum’da bir çok konuta ve diğer yapılara imza attı. TOKİ evleri ve binaları vatandaşca depreme dayanıklılık konusunda güvenilir bulunurken, ev sahibi olanlar prim yapan evleri yatırım aracı olarak görüyor.
Sekiz yılda 30 uygulamaya imza atan TOKİ tarafından en fazla yatırım, Erzurum kent merkezinde atıldı. Yakutiye ile Yıldızkent’te kentsel dönüşüm ve idari konutlardan 1040 tamamlanırken, bin 950 konutun yapımı ise sürüyor. Hasan-i Basri Mahallesi’ndeki kentsel yenileme projesi kapsamında yapımına karar verilen 168 konutunu inşaatı sürüyor. Bu konutlar da tamamlandığında TOKİ tarafından yaptırılan konut sayısı 4 bin 994’ü bulacak.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.