TOKİ BAŞKANI TURAN AZİZİYE’DE

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Aziziye’deki kentsel dönüşüm alanlarını yerinde inceledi, Başkan Muhammed Cevdet Orhan’dan brifing aldı.

15 Nisan 2015 Çarşamba 07:24
TOKİ BAŞKANI TURAN AZİZİYE’DE
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Aziziye’deki kentsel dönüşüm alanlarını yerinde inceledi, Başkan Muhammed Cevdet Orhan’dan brifing aldı. 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Aziziye ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Turan’ı havaalanında karşılayan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, daha sonra kentsel dönüşüm alanlarında brifing verdi.

Başkan Orhan ile birlikte önce Ilıca Eski Mahalle’de inşaat alanı oluşturularak çalışmalara başlanan 380 konut, 114 işyeri ve cami projesini yerinde inceleyen Mehmet Ergün Turan, burada yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra Ilıca çarşısını gezen Turan, burada esnafları rahatlatan açıklamalar yaparak, işyerleriyle ilgili fizibilite çalışması yapacaklarını ve esnafları mağdur etmeyecek makul bir fiyat belirleyeceklerini vurguladı.

ŞANTİYE KURULDU, İNŞAAT BAŞLIYOR

Daha sonra Ilıca’da bulunan Aziziye Belediyesi hizmet binasına geçen Turan, Başkan Orhan ve iki kurum bürokratlarının katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıda Eski Mahalle’de yapımına başlanan konut, işyeri ve cami projesi ile Yeşil Mahalle’de devam eden kamulaştırma çalışmaları ve Bahçelievler’de imzalanan ön protokol masaya yatırıldı. Toplantının ardından konuşan Turan, "Ilıca'da şu anda yapılan kentsel dönüşüm var. Şantiye kuruldu, inşallah inşaat başlıyor. Ilıca'nın ufkunu değiştirecek, kimliğini değiştirecek ciddi bir proje. Üzerinde bazı sorunlar, esnafımızın da beklentileri vardı, onu da belediye başkanımızla görüştük. Esnafımızın da beklentilerini karşılayacak bir proje gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Turan, TOKİ projelerinde yöresel mimariye büyük önem verdiklerinin altını çizerek, Ilıca’da da bu uygulamanın süreceğini kaydetti. TOKİ Başkanı Turan Erzurum’da bu sezon 2 bine yakın konut inşaatının da başlatılacağının müjdesini verdi.

GEZKÖY ÖRNEK PROJE UYGULANACAK

Ilıca’nın ardından Gezköy’de de incelemelerde bulunan Turan, Gezköy’de de örnek bir proje uygulanacağını ve bunun için de çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Burada Belediye Başkanı Orhan’ın Büyükşehir Belediyesi’nin imar planında Dadaşkent Milli Egemenlik Caddesi’ni E-80 Karayolu’na bağlayacak 35 metrelik yolun Gezköy’ün içinden geçeceğini hatırlatması üzerine TOKİ Başkanı Turan, “Yerinde bir uygulama olur. Yolun yapılmasıyla birlikte biz de buraya örnek bir proje uygular, Erzurum’un girişine yakışır güzel bir yaşam alanı oluştururuz.” ifadelerini kullandı. Turan, Gezköyle ilgili de proje çalışmalarının hızlandırılması yönünde ekibine talimat verdi.

BAŞKAN ORHAN: İLÇEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ Bİ ZİYARET OLDU

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın ilçeye yaptığı ziyaretin oldukça verimli geçtiğini kaydederek, “İlçemizde yürüttüğümüz kentsel dönüşüm uygulamaları ile ilgili yerinde brifing verme fırsatı bulduk. Projelerimizi ve kentsel dönüşüm uygulama alanlarını gezdik. Eski Mahalle’de inşaat alanı oluşturulan 380 konut, 114 işyeri ve cami projesinin alanını inceledik. Gezköy’ü yerinde gördük. İlçemiz için oldukça önemli bir ziyaret oldu. Artık bu süreçten sonra Ilıca’da dönüşüm daha bir hız kazanacak ve Gezköy için de proje süreci başlayacak. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

TOKİ Başkanı Turan, daha sonra Erzurum merkezdeki kentsel dönüşüm alanlarını incelemek üzere ilçeden ayrıldı. 

Editör

Son Güncelleme: 15.04.2015 07:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.